Печат на тази страница

НАСКО ХРАНОВ ПОКАЗВА „ДРУГОТО ВРЕМЕ“ В ИЗЛОЖБА В ГАЛЕРИЯ „АЕТЕРНА“

12 Окт 2020 11:22

 

 

Галерия „Аетерна“ кани пловдивчани, гости на града и почитателите на изобразителното изкуство на откриването на новата изложба – живопис на художника Атанас Хранов със заглавие "Друго време".
Събитието е на 14 октомври, сряда, от 18.30 часа в артистичното пространство на галерия "Аетерна" на ул. „Александър I Батенберг № 26 ( в Безистена), при спазване на всички противоепидемични мерки.
Изложбата "Друго време" е нестандартна амалгама между литература и живопис, тъй като творбите са рисувани по три теми, вдъхновени от три поеми на Александър Секулов. Творческият тандем между двамата близки приятели отново ще изненада публиката с дълбоки теми и нови изразни средства.

Атанас Хранов е роден на 11 октомври 1961 г. в Пловдив. Завършва Средното училище по изкуства в Котел и през 1987 г. Национална художествена академия специалност „Резба” при професор Антон Дончев. Работи в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете. Характерни за автора материали са дърво, ръчна хартия, платно, бронз, сребро и полимерна мазилка върху метална конструкция. Автор е на над 40 самостоятелни изложби, участва в множество общи инициативи и кураторски проекти. Осъществява съвместни проекти с поетите Веселин Сариев и Александър Секулов. Живее и работи в Пловдив.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu