Изложба рисунки на Емилия Арабаджиева в галерия „Савов“

13 Окт 2020 13:56

 

 

Нова, нежна и въздействаща изложба ще зарадва пловдивчани в пространството на Арт клуб и Галерия „Савов“. Бившият директор на НГСЕИ – Художественото училище за сценични кадри - Емилия Арабаджиева ще открие поредната си изложба, този път с рисунки. Откриването е на 15- ти октомври от 18.30 часа.

Емилия Арабаджиева е завършила "Сценография" в Художествената академия – София, в класа на проф. Асен Стойчев през 1976 г. От 1980 до 1989 г. работи като художествен проектант в Пловдивския драматичен театър. Има реализирани над 25 театрални и телевизионни постановки в Държавен куклен театър – Пловдив, РТЦ – Пловдив и Национална телевизия, в театрите в Пловдив, София, Шумен, Димитровград, Кърджали, Хасково. От 1992 г. е директор на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив и преподавател по театрален костюм в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуства – Пловдив.

Работи в областта на сценографията, костюмния дизайн, илюстрацията и кавалетната живопис. Автор е на книгата „История на костюма”. Художник на документални филми – „Сказание за българската земя”, „Великолепието на Армира” и др.

Тя има над 18 самостоятелни изложби, както и участия в квадриналета и Панаир на изкуствата "Импресия"