Градската художествена галерия отново представя част от Международните фотографски срещи

16 Окт 2020 11:17

 

Тази вечер на Лапидариума в Стария град от 17:30 ч. се открива фестивалът Международни фотографски срещи, който е част от Културния календар на Община Пловдив.
Като традиционен партньор на фотографските срещи Градската художествена галерия предоставя нови пространства за експонирането на артистични фотографии от България и чужбина. Освен в постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ тази година фотоизложби са подредени и в Галерия „Капана“, ул. „Райко Даскалов“ №29.
В сутеренната зала на Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство, ул. „Артин Гидиков“№11, Стария град, са подредени фотографии от Полша – изложба Sputnik photos, „Изгубени територии – Нов завършек“ на артистите: Андрей Балко, Ян Брикчински, Андрей Лянкевич, Михаил Лучак, Ралаф Милах, Агниешка Райс, Адам Панчуг. Експозицията е подкрепена от Министерството на културата на Полша.
На първия етаж в Галерия „Капана“ се представят фотографи от Великобритания. За изложбата „Разгадаване“ кураторите Ванеса Уиншип и Джордж Георгиу са поканили:
Хло Дю Матюс, Фийби Кийли, Джак Латъм, Гай Мартин, Джулия Паркс, Арон Шуман, Стенли Волукау-Ванамба.
На втория етаж в Галерия „Капана“ е разположена изложбата „Пенсионирани птици“ – чудесно реализирана концепция на филмовия оператор и фотограф Красимир Андонов.

На 17 октомври (събота) основателят и куратор на фестивала Никола Лаутлиев е предвидил срещи на публиката с част от авторите.
В Галерия „Капана“ срещите с Ванеса Уиншип, Джордж Георгиу и Красимир Андонов ще се проведат от 15 до 16:30 часа.
Фестивалът продължава до 31 октомври, а входът за всички изложби е безплатен.

Main Menu