Печат на тази страница

Ярките живописни платна на Петя Доненчева оцветиха ноемврийската вечер

04 Ное 2020 13:31

 

Многобройни гости обсипаха с цветя младата художничка Петя Доненчева на откриването на нейната самостоятелна изложба живопис „Танц на цветовете“ в Градската художествена галерия. Сред ценителите на изкуството ѝ бяха политици, бизнесмени, общественци, приятели, чиито усмивки и добро настроение личаха и през защитните маски. Дебютът на Петя Доненчева в Градската галерия трябваше да се състои още през април, но карантината тогава отложи изявата ѝ.
„Много съм щастлива, че изложбата все пак се осъществи и че виждам толкова познати лица. Хората имат нужда от изкуство, от красота, от хубави форми и цветове. Всеки може да намери онова, което го радва, и да продължи с една надежда напред“ – каза развълнуваната авторка.
Петя Доненчева е възпитаничка на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив. През 2008 г. завършва Висше училище за приложни изкуства „Нидерхайн“ в Крефелд, Германия. Следва семейната традиция да се занимава с изобразително изкуство.
В биографията ѝ вече се открояват няколко съвместни и самостоятелни изложби както в родния Пловдив, така и в различни европейски градове.
„Танц на цветовете“ може да се види на двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 до 23 ноември.

Main Menu