РЕМ Пловдив показва детска изложба на кукерски маски и рисунки

15 Мар 2021 16:32

 

Регионален етнографски музей – Пловдив представя детска изложба на кукерски маски и рисунки на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“, изработени по време на „Месец на децата в музеите на Пловдив“.

През изминалия месец февруари децата, които посетиха РЕМ – Пловдив, имаха възможността да се забавляват с най-различни занимания, които бяха подготвени за тях. Интересна както за малките посетители, така и за техните родители бе играта „Открий експоната“, решаваха кръстословици на различни теми, попълваха работни листове на етнографска тематика, оцветяваха носии, подреждаха пъзел.

Сега дойде време да бъдат показани и прекрасните рисунки на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“ и страховитите кукерски маски, които децата изработиха по време на инициативата на Община Пловдив „Месец на децата в музеите на Пловдив“.

Заповядайте в Регионален етнографски музей – Пловдив до 28 март 2021 г., за да разгледате творбите и да гласувате за тях. На 30 март 2021 г. ще бъдат обявени имената на децата, събрали най-много гласове за първо, второ и трето място. Ще има и две поощрителни награди.

Main Menu