Уникални гледни точка на живота през обектива

23 Сеп 2021 12:45

Експозицията включва над 30 творби на десет артисти, колоритни личности, документирали своята уникална гледна точка през обектива.
С уникалното си и нестандартно усещане за живота и заобикалящата ги среда, авторите, представители на две различни поколения, представят фотографии изпълнени с проницателни послания, творби които разказват истории. Гледни точки на артисти по душа, по професия, по призвание, носещи страст, иновация, усет към детайла, ценности…
Всяка фотография е израз на конкретна или абстрактна реалност. Представени са работи, даващи артистичен израз на различни или творчески гледни точки. Фотографията представена като изразно средство на две различни поколения автори, които творят в модерния, дигитален свят.
Авторите: Димитър Еленов, Иван Тошков, д-р Николай Радулов, Кремена Вълчева, Елмира Атанасова, Благо Гаргов, Борис Узунов
И младите автори, представители на новото хилядолетие:
Александра Цанкова, Мила Чернева, Валерия Посевина
Димитър Еленов е художник живописец с множество изяви в изложби, както в България, така и зад граница. Преподавател и вдъхновител на не един проект в нашата общност. В настоящата изложба го виждаме в друга светлина – на артист пленен от цветовете на южните Родопи и Бяло море.
Иван Тошков е художник, живописец. Работи в областта на живописта, рисунката, фотографията, инсталацията, хепънинга и пърформанса, с множество участия в самостоятелни и групови проекти в страната и чужбина.
д-р Николай Радулов е родом от Панагюрище. Работи в областите на живописта, скулптурата, фотографията. Има три самостоятелни изложби и участия в множество общи художествени изложби у нас и в чужбина.
Възпитаник на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. С докторска степен по Методика на обучението по изобразително изкуство.
Кремена Вълчева е автор с богат опит в кино и театралната фотография, сътрудник в изявени театрални и кино продукции.
Елмира Атанасова е компютърджийка в големия град, в голямото семейство и забързаното ежедневие. Другото - телефонната фотография - там, където си, в този момент, този ъгъл - това, което те кара да бъдеш там.
Благо Гаргов е най-екстремната личност сред авторите. Пещерняк, делтапланерист, работи в областта на спелео-фотографията, участник в редица изложби.
Борис Узунов е духовно лице, творческа личност и любител фотограф с уникална гледна точка.
Александра-Катерина Цанкова, 22 г., Студентка Филмово и телевизионно операторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".
2ра награда на фотоконкурса, организиран от Италианския културен институт "Plovdiv: LA BELLEZZA DEL DETTAGLIO" (Пловдив: "Красотата на детайла") Юни 2020г. Една от 12те победители на фотоконкурса "Love is Love", организиран от Single Step
Мила Чернева е студентка в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, специалност „Графичен дизайн и фотография“. Фотографията е една от нейните страсти.
Валерия Посевина е на 20 и е възпитаничка на НБУ в специалност „Кино и телевизия“.
Фотографията е част от мечта и да бъде оператор.

Main Menu