Анета Стоянова и Станислав Трайков със седма изложба „Два свята“ в Дома на културата

10 Окт 2022 12:12

 

Седма съвместна изложба със заглавие „Два свята“ откриха пловдивските художници Анета Стоянова и Станислав Трайков в Дома на културата „Борис Христов“. В експозицията те показват 50 нови творби. В картините от масло авторите пресъздават пейзажи с красиви кътчета от страната, цветя, изображения на жени в носии, както и модернистични сюжети.
„Миналата година не успяхме да представим своя изложба заради COVID пандемията. С тази проява полагаме ново начало в творчеството си. За първи път като подзаглавие на вернисажа си избрахме „2х25“, за да отбележим една специална година за нас, когато започваме по-мъдрата част на живота си“, каза при откриването Станислав Трайков.
„Щастливи сме, че нашите близки и приятели споделят този специален за нас момент. Ще се радваме да създадем позитивна енергия сред любителите на изкуството и се надяваме да се потопят в нашите два свята“, изрази своята благодарност към гостите Анета Стоянова.
И тази година пловдивските художници представиха пред своите гости и почитатели картина, създадена от двамата – „Два свята“. Тя представлява плаващи в морето две лодки, която подариха на своя приятелка. „При създаване на общата ни картина основните техники, които използвахме бяха шпакла, съчетана с четка. Избрахме финалните щрихи да са с шпакла, за да предадем релефност и симбиоза между двете лодки, които плават в безкрайното синьо море в една посока“, споделиха Анета и Станислав. През 2018 г. те дариха първата си обща творба със същото заглавие „Два свята“ на Дома на културата „Борис Христов“.
„Картините и на двамата художници са изключително магнетични, с невероятно позитивна енергия. Докосна ме един от пейзажите, който ми напомня любимо място, където почиваме със семейството“, сподели дама, която си запази една от картините на Станислав Трайков. „Всеки детайл в рисунъка, образите на жените с носии напомнят почерка на Майстора“, посочи почитател на творбите на Анета Стоянова. „Картините са пропити с много любов, с невероятна енергия, с чувство. Планини, морета, реки, езера, пейзажите… Всички са прекрасни и докоснаха душата ми“, коментира ценител на изкуството.
Изложбата „Два свята“ на Анета Стоянова и Станислав Трайков може да се види до 23 октомври 2022 г. във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“.

Main Menu