Аудио-визуален спектакъл за ценители-меломани в програмата на “Пловдив 2019”

25 Май 2018 10:18
 
 
 
Специален аудио-визуален спектакъл на композитора Михаил Големинов по музика на един от най-интересните френски творци в областта на акустичния, електронен звук Пиер Анри ще бъде показан на 26 май /събота/ от 21.00 часа в клуб Петното. 
 
 
 
Събитието е част от официалната програма на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” по ключовия проект Капана - Квартал на творческите индустрии с фокус Френска култура, осъществен в партньорство с Френски институт - България.
 
 
 
Електроакустичното послание на Пиер Анри и неговата т.нар. конкретна музика, вдъхновена от футуризма са типично френско явление, което Големинов интерпретира по свой начин,  за да ни запознае с един не особено познат до сега у нас аспект на френския музикален авангард от миналото. „Конкретният” стил на Пиер Анри днес е в основата на голяма част от електронните музикални жанрове, чиито корени тръгват от Club d'Essai - студиото на Френското радио и телевизия в Париж.
 
 
 
Спектакълът е под формата на аудиовизуален колаж с творби на Пиер Анри  комбинация от визия и звук - създавана в реално време от специално разработена от Михаил Големинов компютърна програма, както и с използването на виртуални инструменти.
 
LGarden

Main Menu