С много критика общинските съветници приеха бюджета и програмата на "Пловдив 2019"

19 Юни 2018 15:56

С 26 гласа „за”, 1 „против” и 12 „въздържали се” общинските съветници приеха бюджета и програмата на Общинска фондация „Пловдив 2019”. Бюджетът на фонадцията е 12 555 679 лв. В залата много съветници се изказаха критично относно отношението на ръководството на фондацията и работата с Общинския съвет.

Съветниците от Реформаторския блок Пепа Деведжиева и Божидар Здравков направиха остри забележки за използваните обилно на чуждици в документите на фондацията, като и за математическите умения на хората там. Деведжиева ги поправи със сгрешени изчисления, а Здравков се заяде за термина „мърчандайзинг”, който често се среща в документите на фондацията. Деведжиева с усмивка им каза, че те са артистични натури и явно математиката им е доста чужда. Тя отново повдигна въпроса защо са се дали 300 000 лева за проектите на Асен Асенов, който не се посещавали от хората.

Припомняме, че преди време кметът Иван Тотев каза, че няма да даде и един лев за проектите на Асенов.

Кметът Иван Тотев също направи остра забележка на екипа за използваните чужди думи. „Това са глупости. С много чуждици не ставате по-умни или по-важни. Тук са експерти от различни области и трябва да им обясните ясно, за какво става дума”, упрекна ги Тотев. Още следващите документи ще са изчистени от чуждиците, обеща изпълнителният директор на фондацията Кирил Велчев.
Слави Георгиев от ПФ заяви, че има огромна пропаст между хората от фондацията и общинските съветници. "Нямаме доверие към Вас!", каза съветникът от НФСБ. Колегата му от ВМРО Стефан Послийски поиска да не се дават 30 000 за проучване нанагласите на хората към Пловдив 2019. Според него тези пари могат да отидат за различни заснемания на прояви през 2019 година. Послийски каза още, че ще се изхарчат твърде много пари за елитарно изкуство, което никой не разбира, но пък било модерно на Запад. Несъм съгласен и пари да отиват за събитията за бира и мезе, които пълнят града последните седмици.  

Проведохме няколко срещи с екипа на фондацията, депозирахме много въпроси към тях и към програмата за ЕСК още на 9 май. Отговори обаче получихме едва днес, минути преди сесията на ОбС, заяви Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив”. Отговаряме, когато сме готови, обясни Кирил Велчев.

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu