Пловдивчани правят заедно маски и костюми за Айляк парад

25 Окт 2018 14:11
Работилниците за изработка на карнавални маски, сценични костюми и парадни кукли за Малкия айляк парад продължават през октомври и ноември. Работилниците за изработка на карнавални маски, сценични костюми и парадни кукли за Малкия айляк парад продължават през октомври и ноември.

 

Работилниците за изработка на карнавални маски, сценични костюми и парадни кукли за Малкия айляк парад продължават през октомври и ноември. Те ще се провеждат всяка събота от 27 октомври до 17 ноември включително в СКЛАД в Тютюневия град, съответно в часовете от 10.00 до 13.00 и от 14.00 до 17.00 часа. Работилниците са с вход свободен и в тях могат да се включат всички имащи желание да научат повече за сценичните изкуства или да се потопят в атмосферата на айляка. Събитията са особено подходящи за младежи, семейства с деца и малки организирани групи, но добре дошли са хора от всички възрасти, които носят празника в сърцето си.
Участниците ще имат възможност да изработват собствени маски, костюми и аксесоари, с които да се включат на 25 ноември в демо версията на празничното шествие.
То ще се състои в парк „Лаута“ в ж.р. Тракия и ще представлява цветно музикално шествие с костюми, маски и част от изработените големи кукли като събирателен образ на „айляка“.
Голямото събитие – Първият Айляк Парад на Пловдив ще се състои на 04.05.2019г. и е един от акцентите на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

АЙЛЯК ПАРАД е арт-проект на Фондация “ЖАР театър-изкуство-култура”, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu