Швейцарски пътуващ театър обучава български актьори

07 Ное 2018 11:47
Днес в СКЛАД - новото място за култура в Тютюневия град, започват творчески работилници за български актьори обединени от мотото „Идентичност, произход и „Одисея“. Те се организират от швейцарския пътуващ театър Les arTpenteurs, като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата и ще продължат до 9 ноември.
 
Работилниците са част от проект „Пловдив Каравана“, който през 2019 година ще събере 13 творчески компании от Белгия, Франция, Италия и Швейцария в града на тепетата. Участниците в тях провеждат физически и вокални тренировки и изследват идентичността чрез снимки и песни. Българските актьори се превръщат в екскурзоводи и също както в туристическа обиколка, те представят на публиката епични моменти и живи картини от приключенията на Одисей.
 
Швейцарският пътуващ театър Les arTpenteurs е под ръководството на Шантал Бианки и Тиери Крозат. Основната му цел е насърчаването на културно посредничество с местното население и актьори. Той е достъпен, популярен и ангажиран, като съчетава маски, поезия, музика и хумор.
 
През следващата година, компаниите- участници в „Пловдив Каравана“ ще направят пътешествие от родните си места до Европейската столица на културата пеша, с коне, велосипеди или камиони. Тук от 1 до 10 юни 2019 г. ще създадат три големи артистични лагера - в квартал Тракия, Столипиново и Гребната база. Повече от 200 творци, техници и арт хроникьори ще пристигнат, за да споделят своето изкуство с гостите и жителите на град Пловдив.
 
Повече за събитието може да намерите на:
 https://www.facebook.com/events/277028049601069/
 
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu