Община Пловдив и Фондация „Пловдив 2019“ заедно на туристическото изложение ITB Berlin

06 Мар 2019 14:53

Община Пловдив и Общинска фондация „Пловдив 2019“ представят града като Европейска столица на културата на щанда на Министерството по туризма на Република България в рамките на Международното туристическо изложение ITB Berlin, което се провежда в периода 6-11 март в Берлин, Германия. Това е най-голямото туристическо изложение, предназначено както за професионалисти, така и за широка публика и се организира от 1966 г. ITB Berlin събира тази година над 10 хиляди изложители от повече от 180 страни и региони.

Община Пловдив и фондация „Пловдив 2019“ представят съвместно акцентите от програмата на проекта с близо 500 събития, Културния календар на Пловдив за настоящата година и възможностите за туризъм, които градът ни предлага.

Днес българският щанд на международната туристическа борса ITB Берлин бе открит официално от Министъра на туризма Николина Ангелкова.

Щандът на Пловдив беше посетен от Министър Ангелкова, от Н. Пр. Елена Шекерлетова - посланик на България в Германия, Стефан Йонков - ръководител на службата по икономически въпроси за страната ни в Берлин и Пламен Бакалов - представител на туризма във Франкфурт на Майн (Frankfurt am Main Frankfurt am Main).

По време на срещата с представителите на община Пловдив и фондация „Пловдив 2019“ бяха обсъдени възможностите за надграждане на рекламата на града като атрактивна туристическа дестинация на немския пазар. Германия е приоритетен пазар за Пловдив и целта на участието в изложението е да привлече интереса на повече немски туристи към града ни.
Щандът на България беше посетен и от кмета на Берлин Михаел Мюлер, Зураб Пололикашвили - генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН, Глория Гевара - председател и главен изпълнителен директор на Световния съвет за пътувания и туризъм. Министър Ангелкова ще участва и в деветата министерска среща по проекта „По пътя на коприната“.

Main Menu