ВИДЕО: Светлана Куюмджиева за надписите Без гей пропаганда в Пловдив

19 Мар 2019 12:05
Светлана Куюмджиева за надписите Без гей пропаганда в Пловдив Светлана Куюмджиева за надписите Без гей пропаганда в Пловдив

Офисът на фондация „Пловдив 2019“, който се намира в Тютюневия град, осъмна тази сутрин с надписи "Без гей пропаганда в Пловдив", "Крадци", "П***ли" и "Куюмджиева б****к". Акцията е срещу финансираният от фондацията проект „Балканска гордост“, който представя фотографии, артефакти и аудио-визуални инсталации от прайд шествията в големите балкански градове, включително София. Негов автор е фондация „Глас“, която организира гей парада в София.

Това е чист вандалски акт срещу една сграда на 100 години, това заяви артдиректора на „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева. Тя отново подчерта, че гей парад няма да има в Пловдив, а изложба в рамките на програмата на фондация Пловдив 2019. Куюмджиева се пошегува, че един от надписите срещу нея е един от малкото случаи, в които фамилията й е правилно написана. Според нея за сега няма индикации проектът на фондация Глас да не се проведе. 

Камилски дол

Main Menu