Печат на тази страница

Свободни стъпки от Тайван и соло от Италия на ONE DANCE WEEK 2019

19 Юни 2019 13:20

Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини на тайванската компания за експериментален танц HORSE ще видим на 3 и 4 октомври на сцената и във фоайето на Дом на културата “Борис Христов” - Пловдив.

На 3 октомври и отново в Дом на културата “Борис Христов” - Пловдив, ще гледаме спектакъла КОКОРО на Луна Ченере, един от открояващите се таланти сред младите италиански хореографи.

ОТЗИВИ

„Креативността, която се появи по време на изпълнението, направи тази физическа игра още по-интригуваща.“ – Min Sheng Daily

ФАНГ Ю-ТИНГ
Фанг Ю-тинг завършва Департамента по танц на Националния университет за изкуства на Тайван, а след това се присъединява към компанията Cloud Gate и участва в продукции като Portrait Of The Families, How Can I Live on Without You и Nine Songs. През 2015-а тя става част от компанията HORSE и, освен танцьор, работи като директор по репетиционната част. Понастоящем тя е един от основните изпълнители в сериите FreeSteps на хореографа Су Вей-Чиа.

През 2017-а година Фанг участва в спектакъла Retime на хореографа Чоу Шу-ю, част от официалната програма по откриване на възобновения Национален театър на страната по повод на 30-та годишнина от основаването му. Фанг става част от представлението One Dance, One Dances, One Danced на Чен Ву-канг, представено в NTCH Innovation Series of Dance. През същата година тя участва в продукцията The Time Between Two Mistakes на белгийската компания Needcompany в рамките на Taiwan International Festival of Arts. Тя води танцови класове по програмата на HTCH през последните години, а също така е инструктор при заснемането на проекта NELKEN-Line на фонцация „Пина Бауш“ през 2018-а.

СУ ВЕЙ-ЧИА
Су Вей-Чиа e роден в Гаосюн, Тайван. Завършва Националната академия за изкуства. Един от основателите на HORSE, хореографът създава и / или изпълнява редица спектакли, сред които M_dans, Stairs, Velocity, Bones, Growing Up, M_Dans 2010, I, Successor I, II, III, 2 Men, 3 Men on a HORSE и Playdead. Поканен да се присъедини към компанията на изтъкнатия американски хореограф Елиът Фелд, Вей-Чиа участва в спектакли на редица европейски сцени. част от трупата от 2009-а до 2013-а година. СвободниСтъпки – Нини се ражда на 6-тата година от хореографския проекта на Су Вей-Чиа, чиято цел е да изведе театралното изкуство извън залата и по-близо до хората – на площади, улични пространства и нестандартни локации.

HORSE
Логото на Horse представлява китайски знак, съставен от три коня – символ на безпределната мотивацията и експлозивната енергия. Основана през 2004, компанията успява да си изгради отличителен профил на сцената чрез физическа експресивност и креативност. Приобщаващият им подход отвежда настоящето творческо поколение отвъд стандартната рамка за създаване на сценичните представления. Целта на HORSE е да бъде платформа за артистично изразяване на тайвански хореографи, включително и чрез привличане на чуждестранни творби в състава. В тази плодородна среда на взаимно творческо насърчаване компанията създава репертоар от разнолики и разнообразни продукции.

Хореография: Су Вей-Чиа
Изпълнение: Фанг Ю-Тинг
Звуков дизайн: Яник Дауби

Спектакълът гостува в Пловдив с подкрепата на Министерство на културата на Тайван.

Main Menu