Печат на тази страница

Акапелният ансамбъл "Whim 'n Rhythm" от университета "Йейл" гостува на Пловдив

03 Юли 2019 10:14

 

 

Най-старият дамски акапелен ансамбъл Whim‘n Rhythm на престижния колеж от Бръшляновата лига „Йейл“ ще гостува на Пловдив в рамките на програмата на Европейска столица на културата. Концертът на 12-е колежанки ще се състои на Римски стадион от 19.00 часа на 8 юли с вход свободен. Всички вокалистки са студентки в последната година на следването си, което гарантира опита и високите им вокални постижения.
Whim‘n Rhythm е основан по подражание на мъжките акапелни групи в университета, чиято вокална традиция има близо 160-годишна история. Репертоарът на състава се характеризира със стилово разнообразие с концентрация предимно върху джазови композиции и обработки, в съчетание със спиричуъли, кънтри, поп музика и други.
Това е второто гостуване на ансамбъла в България. Посещението им е част от традиционното световно турне на състава, което тази година включва САЩ, Австралия, Колумбия, Япония, Китай, Индия, Тайланд, ЮАР, Румъния и България.
Концертите се организират от Yale Club of Bulgaria в партньорство с Българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт и с любезното съдействие на Американския колеж в София. Клубът на Йейл в България кани всички почитатели на музиката и на концертите на групата на 9 юли в Перник (Дворец на културата) и на 12 юли в София (Национален музей „Земята и хората“). Всички концерти започват в 19 часа. Концертът в София също е с вход свободен.

Събитието в Пловдив е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Концертът в София е финансиран от Програма „Култура” на Столична община.
Повече информация за ансамбъла Whim ‘n Rhythm можете да намерите на сайта Whim 'n Rhythm.

Main Menu