„Портали“ на Златка Шеткова и „Цвят и стомана“ на Тома Ненов посрещат гости в Нощта на музеите

13 Сеп 2019 17:52

Новите си творби представя в нетрадиционна обстановка пловдивската художничка Златка Шеткова в „Капана“. За втори път тя се доверява на домакините от атрактивното и емблематично заведение „Найлона“, които предоставят пространство за иновативния и неординарен почерк на талантливата авторка.

В своите 15 картини, обединени под названието „Портали“, тя представя импресии от творческото си лято. „Нарекох изложбата „Портали“, защото нещата, които са ме привлекли през летните месеци са тези между деня и нощта, между настоящето и спомена, между птиците и щурците, в различни състояния на съзнанието“, споделя Златка Шеткова. Тя представя фигуративна живопис. Сред творбите й са „Площадка за излитане“, „Обитаване на момента“, „Небесни пътеки“, „На зазоряване“, „Сън в три свята“ и други. Те могат да се видят от посетителите на арт квартал „Капана“ до края на септември.

В рамките на Нощта на музеите и галериите погледите привлича още един нестандартен творец – Тома Ненов и неговата изложба „Цвят и стомана“. Той представя многоизмерни композиции и абстрактни картини, които съединяват живописта и скулптурата. Авторът чудесно съчетава металната обработка на INOХ с техниката на живописта. Те се вписват хармонично в съвременни сгради, офиси и шоуруми на компании. Осем от творбите на Тома Ненов са изложени в градината до общинската администрация на пл. „Централен“ 1. Останалите скулптури и пластики на автора са експонирани от „Арт студио Петрови“ и са позиционирани в галерия „Ненови“ на ул. „Г. М. Димитров“ 7а (зад сградата на Община Пловдив на пл. „Централен“ 1, срещу ресторант „Райя“).

Main Menu