15 ученици от Национална гимназия по сценични и екранни изкуства участват в„Пловдив чрез сетивата“

25 Сеп 2019 14:57

Финален спектакъл-пърформънс „Пловдив чрез сетивата“ ще се проведе в Пловдив на 27 и 28 септември и ще се играе по три пъти на ден - от 15, 17 и 19 часа. Събитието се осъществява от италианската група за изпълнителски изкуства и танци „ЛИЗ ЛАБ пeрформинг артс“ и е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Групи от максимум 20 човека ще започнат пътуването си от Централна поща (вход откъм площад Централен 1 в Пловдив), за да видят града си сякаш за пръв път – улици, минувачи и сгради ще заживеят свой собствен живот. След като преминат през множество интересни места и предизвикателства, на финала участниците ще достигнат до Тютюневия град.

Всеки може да се включи в събитието, входът е свободен с предваителна регистрация на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефони 0877136200, 0882745072.

Проектът е създаден по време на лабораториите, организирани през април 2019, благодарение на сътрудничеството с Националната гимназия за сценични и екранни изкуства Пловдив. Част от учениците, участвали в уъркшопите, ще се присъединят и към финалния пърформанс- спектъкъл, за да придружават публиката в едно пътуване между памет и въображение, инсталации и видео.

Отклонявайки се от пътя сме съблазнени да влезем в места, които не познаваме. Именно на откриването на безкрайните индивидуални светове е посветено това пътуване из Пловдив. Да се потопим в това пътешествие, означава да приемем поканата за трансформация, да експериментираме състояние, което на дълбоко ниво променя възприятието за нашия град. Означава да приемем предизвикателството, изгубвайки се да се намерим отново.

Спектакъл на Лиз Лаб (Италия).

Участват: Мария Луиза Бафунно и 15 ученици от Национална гимназия по сценични и екранни изкуства в Пловдив. Под патронажа на Италиански културен институт София.
Художествен директор: Антонелла Чириляно
Дизайн и материали: Кристиан Бек и Джулио Оливеро
Пърформанс: Мария Луиза Бафунно и 15 ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства Пловдив
Благодарности на: Мария Ганчева, Анализа Рекиа, Алесандра Бонисоли, Киара Форти и Роберта Мариани

ЛИЗ ЛАБ е творческо гнездо, група от професионалисти, които от години организират на територията на Езерото Маджоре в Италия human проекти и събития в специални места, където се експериментират нов език на пърформанс изкуствата и танца. Изследователската театрална дейност се съчетава с артистичната в създаването и разпространяването на спектакли на сенситивни публични инсталации, развива проекти свързани с обучение на различни нива, както и е създател на проекта CROSS (Фестивал, Награди e Резиденс).

ЛИЗ ЛАБ съчетава дейност на промотиране, обучение и създаване на проекти, свързани с езика на съврементото пърформинг изкуство /танц, цирк, улични изкуства, инсталации, пърформанс спектакли, видео изкуство и музика/ с даване на стойност на територията, свързвайки контестуално избраните места с маршрути и иновативни артистични интервенции.

 

 

 

Main Menu