Офицерска сватба в Стария Пловдив (ВИДЕО)

10 Сеп 2018 08:38

На деветия ден от деветия месец сватба по стара военна традиция в Пловдив. Офицер от Българската армия се ожени с парадна униформа под шпалир от саби, съобщава NOVA.
В Стария Пловдив Мадлена от София и Емануил от Пазарджик избраха на сватбения си ден да уважат традициите.

„Като офицер от Българската армия за мен е чест да се венчая с тази парадна униформа. Аз като син на свещеник съм възпитаван цял живот в любов към Бога и любов към родината”, заявява Емануил Манов.

Първата офицерска венчавка е от преди 130 години - на Стефан Стамболов.

 

Мадлена била набелязана за снаха първо от бащата на Емануил по време на екскурзия до Божи гроб. Баща му е свещеник и първо завел нея до Божи гроб, после – него, за да осветят дома й в Костенец. Намират се и се сгодяват на Бъдни вечер. И двамата се женят със съзнанието, че почитта към вярата и армията е почит и към семейството.

„За мен е чест и едно достойно продължение на рода, тъй като моят дядо е бил военен, моят баща е бил военен и се радвам, че моят бъдещ съпруг е военен”, заяви Мадлена Христозова.

А ключовата дума в тези семейства била „възпитание”.

 

„Да уважаваш по-възрастните, родителите, родината. Неща, които всички трябва да правим, без значение дали сме военни съпруги, или не”, заявява Мадлена Христозова.

Колеги на Емануил изпълниха военния ритуал и застанаха с шпалир от саби зад младото семейство.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu