VIVALDI METAL PROJECT представи по интересен начин музиката на ВИВАЛДИ/снимки/

24 Сеп 2018 08:10
VIVALDI METAL PROJECT представи по интересен начин музиката на ВИВАЛДИ VIVALDI METAL PROJECT представи по интересен начин музиката на ВИВАЛДИ PlovdivskiNovini.com

Публиката на Античния театър остана приятно впечатлена от концерта на VIVALDI METAL PROJECT. Проектът на италианския пианист ДЖУЗЕПЕ ЙАМПИЕРИ, по-популярен като МАЕСТРО МИСТЕРИЯ, представи безсмъртната музика на ВИВАЛДИ с метъл китари и вокали.

Метъл феновете познават музиката на италианеца от соловите албуми на БРУС ДИКИНСЪН от IRON MAIDEN, РОБ РОК от IMPELLITTERI и много други.

През 2016 излиза и албумът на VIVALDI METAL PROJECT – ‘The Four Season’, за реализирането на който МАЕСТРОТО успява да привлече съдействието на много големи метъл музиканти от групи като HELLOWEEN, TESTAMENT, SYMPHONY X, ANGRA, WITHIN TEMPTATION, RAGE, SAVATAGE, SOILWORK и много други. Сред най-близките му съучастници са и няколко българи.

Някои вече определят VIVALDI METAL PROJECT като "Наследниците на NIGHTWISH", не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди - ПЛАМЕН ДИМОВ.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu