БСП

Музикално-поетичен спектакъл с Рамела Бохосян и Георги Грозев в Литературния салон на читалище Възраждане

31 Окт 2018 21:24

 

 

Дни преди Международния празник на поезията и музиката в Литературния салон на читалище „Възраждане” - Старинен Пловдив се състоя премиерата на третата поетична книга на Рамела Бохосян – „За да съмне”.
Магдален Боева – секретар на читалището – даде старт на музикално - поетичната вечер.
Елена Диварова – редактор на книгата, литературен критик, зам.-председател на Дружеството на пловдивските писатели и председател на читалището - предложи своя емоционален и проникновен прочит на стиховете.

В поетичната програма чудесно се вписа тромпетът на младия музикален талант Георги Грозев наскоро спечелил публиката в Брюксел в концерт на инструменталисти от цял свят в арт център Bozar. Специално за неговото участие в читалището дойде и Бета Наур, която живее в Брюксел и твори поезия и проза. Тя подаде ръка на младия талант, за да се осъществи изявата му в белгийската столица.
Георги е ученик на Пенчо Пенчев - възпитаник е на Националното училище за музикално и танцово изкуство„Добрин Петков”, с награда на Международния конкурс Golden Classical Music Awards в САЩ

Очаква го участие в заключителния гала концерт в Карнеги Хол на 2 ноември.
Тромпетното изпълнение на композиции от епохата на романтизма беше в хармония със стиховете на Рамела Бохосян, която отново отвори „Голямата книга за малките неща”.
Дългогодишен педагог и любим учител по литература, тя събра многобройна публика от приятели и ценители на вдъхновеното художествено слово. В Литературния салон бяха поети от Литературен кръг „Метафора”, Литературен клуб „Николай Гюлев”, Литературен клуб „Родолюбие” – гр. Асеновград, изявени литератори.

В навечерието на Празника на поезията и музиката откровената поезия на Рамела Бохосян и тромпетните изпълнения на Георги Грозев спечелиха публиката в читалище „Възраждане”.

Воля
ВМРО

Main Menu