Печат на тази страница

Старият град кани пловдивчани на комедийния спектакъл „Лятна бирария” тази вечер

05 Апр 2019 11:55

Актьорите от асеновградската „Театрална работилница за мечти“ с ръководител Изабела Шопова представят пиесата на Марин Маринов „Лятна бирария”. Ролите изпълняват Христо Николов, Илия Николов, Жанета Гюзелджова, Анастасия Павлова, Лили Станчева, Юлиян Димитров, Ивайло Симеонов и Галя Маринова. Хитовият комедиен спектакъл на журналиста Марин Маринов е един от акцентите в програмата на честванията по случай 50-годишнината на ОИ „Старинен Пловдив”.

Пиесата ще бъде изпълнена тази вечер, 5 април, от 18 часа в Балабановата къща. Режисьор на спeктакъла е Изабела Шопова.

Авторът разказа, че за написването на „Лятна бирария” се е вдъхновил от колоритните образи в картината на незабравимия Коста Форев „Женски бунт в Станимака”. Творбата се съхранява във фонда на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Зрителите, дошли да уважат юбилейните събития на Стария град, ще гледат първото ѝ действие, което „звучи” като самостоятелен театрален етюд с времетраене 40-45 минути. Естествената среда на Балабанова къща, костюмите на актьорите и умелото режисьорско решение на Изабела Шопова ще сътворят магично оживяване на самобитните герои. Организаторите обещават добро настроение, усмивки и потапяне в духа на времената, в които попадаме когато прекрачим още първия калдъръм на Стария град.

Марин Маринов, автор на сборника "Станимашки бивалици", написал пиесата „Лятна бирария” преди 7 години. Пиесата се играе с огромен успех в цяла Южна България и се приема като „запазена марка“ на Асеновград, като нещо „легендарно станимашко”.

Тези, които не са успели могат да видят в Балабановата къща и изложбата „Коста Форев – палитра от светове” , която бе официално открита в понеделник. Експозицията представя над 30 творби на самобитния разказвач на истории и колоритен художник.

„Лятна бирария“, както и всички събития от програмата на ОИ „Старинен Пловдив“ по повод юбилея през април е с ВХОД СВОБОДЕН!

Main Menu