Печат на тази страница

Започва изграждането на жива цветна инсталация в Балабановата къща. Включете се!

15 Апр 2019 10:47

 

 

За първи път у нас ще бъде направена инсталация, която показва къща от Стария град, изградена от цветя. За целта е подготвена специална метална рамка с формата на Балабановата къща. След това тя трябва да бъде запълнена с цветя. Инициативата се казва „Донеси цвят в Стария град”.
В месеца, в който честваме 50-годишнината от създаването на Общински институт „Старинен Пловдив“, Балабановата къща изправя гордата си снага като символ на всичко, което мотивира екипа на института да работи вече половин век с цялото си сърце и да не спира да гледа с вдъхновение напред.
Днес, Балабановата къща представя на своите посетители два различни свята. Единият е светът на възрожденската епоха, в която ни отвеждат пищните дърворезбовани тавани, богатата на стилове мебелировка и алафрангите, а другият е светът на културата и изкуството. Тя ще оживее още веднъж по един специален начин и с много обич в седмица преди Цветница. Този път ще я изградим от живи цветя. Всички заедно!
Всеки желаещ може да се включи, като закичи своя цвят в живата инсталация, защото Старият град е „цветът“ на Пловдив и заслужава нашата грижа и обич. Всички материали за инсталацията са предварително осигурени от ОИ „Старинен Пловдив“ и партньори. Акцията се реализира благодарение на Стойна Владимирова от Fiori & Regali Plovdiv и с помощта на Асоциация на флористите В България и Petia Anastasova Product Design.

Твоето цвете ще те очаква на Лапидариума от днес 15 април, начало 10 часа, до 18 април, за да можем #ЗАЕДНО да донесем цвят в Стария град.

Вижте снимки от подготовката на инсталацията!

 

Main Menu