Печат на тази страница

Цветни настроения превземат Балабанова къща

09 Дек 2019 16:39

На 11 декември в 18:00 ч., в сводестата зала на Балабановата къща се открива самостоятелната изложба на Тони Пранджева със заглавие „Цветни настроения”.

Авторката е подготвила специално за настоящите празници цикъл от художествена керамика. В духа на Коледа е и самият материал - глината, съпътствала човечеството в цялото му развитие - от примитивните фигури на животни и хора, през съдовете и предметите, използвани в бита, до великите шедьоври на изкуството.

Предстоящите семейни празници носят пулсациите на уют, топлина, а керамичните творби на Пранджева не само напомнят за връзката ни със земята, но и дават стимул за завръщане към дома, към вътрешния ни център, от който да полетим към широтата на своите възприятия.

 

Ценителите ще се насладят на 15 произведения - керамични пана, уникални огледала и маса. Творбите й са пълни с багри и позитивни енергии, със слънчеви искри и хоризонти, които гостоприемно подканят зрителя към пътешествие в цветните настроения на един даровит творец.

„Всеки мой творчески порив започва с най-съкровеното и съществено за човека чувство - любовта. Тя ни дава полет и стимул за градеж, за доброта и човечност. Да творя с любов е „подправката” в моите произведения ” – споделя Тони Пранджева.

Тони Пранджева живее и твори в Пловдив. Завършва Националното училище по приложни изкуства в Троян, а след това – Колеж по дизайн в София. Член е на Регионална занаятчийска камара – Пловдив. Участвала е в редица колективни изложби, а настоящата експозиция е втората ѝ самостоятелна.

Експозицията ще продължи до 31.01. 2020 г.

Main Menu