Елитът на пловдивския джаз „Октет Пловдив“ представя на живо първия си авторски албум

27 Юли 2020 12:57

 

 

На 1 август 2020 г., събота, от 21.00 часа в Бар Конюшните, в сърцето на Стария град, пловдивската джаз формация „Октет Пловдив“ ще представи на живо първия си авторски албум. Музиката и аранжиментите са дело на пианиста Мирослав Турийски, който е събрал в състава на емблематичния оркестър елита на пловдивския джаз.

В програмата, освен инструментални пиеси, ще прозвучат и оригинални аранжименти на песни, а специален гост - солист ще бъде един от големите джаз гласове на България- Петър Салчев.

Концертът се организира от Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ и е част от програмата на фестивала "Камерна сцена-Пловдив". Осъществява се с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е включен в Културния календар на града за 2020 година.

„Октет Пловдив“ включва музикантите: Венелин Георгиев-алто сакс, Димитър Льолев-тенор сакс, Мартин Ташев-тромпет, Владислав Мичев-тромбон, Николай Карагеоргиев-китара, Мирослав Турийски-пиано, Александър Леков-бас и Кристиан Желев-барабани.

За първи път публиката чу и видя „Октет Пловдив“ в единствената инструментална вечер по време на Plovdiv Jazz Fest 2015. Формацията бе създадена специално за фестивала по идея на Мирослав Турийски, който освен идеен двигател на проекта, композира и музиката за концерта тогава. За всички пиеси вечерта на фестивала беше премиерна.

През годините момчетата са изнесли многобройни концерти из страната и в чужбина, свирили са в клубове в цялата страна и се радват на обичта на публиката. „Октет Пловдив“ свириха и на 6 септември, м.г. в Деня на Празника на Пловдив, отново в Бар Конюшните.

Main Menu