Отбелязваме Световния ден на водата с виртуална изложба в Старинен Пловдив

22 Мар 2021 10:19

 

Десетки красиви рисунки ни показват от ОИ „Старинен Пловдив“ по повод Световния ден на водата - 22  март. Инициативата е на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“, съвместно с Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“.

Тазгодишното издание на кампанията е под надслов „Ценим водата“ – тема, която поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за различните хора.

По този случай, през изминалия месец, РИОСВ – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ организираха конкурс за детски рисунки на тема „Водата – извор на живот“, в който взеха участие над 1550 деца от цяла България. Талантливи малчугани, възпитаници на детски градини в страната, изпращаха творбите си до екоинспекцията, а накрая жури избра най-атрактивните рисунки.

В Пловдив творенията на малките художници ще бъдат представени от екипа на ОИ „Старинен Пловдив“. Поради усложняващата се епидемиологична обстановка това ще се случи в онлайн изложба, която се излъчва директно на Фейсбук страницата на общинския институт. Желаещите да се потопят в света на детските рисунки, по повод Световния ден на водата, могат да го направят чрез Фейсбук страницата на Старинен Пловдив https://www.facebook.com/plovdivoldtown/videos/447965416318349 , както и в техния Ютюб канал https://www.youtube.com/watch?v=eGs7LOmI0Uk

Победителите в конкурса ще получат награди, а на всички участници ще бъдат предоставени специално изработени грамоти.

Поради големия брой получени творби, организаторите ще продължат да представят голяма част от детските творби в поредица от виртуални изложби. Очаквайте ги по повод Деня на Земята и други предстоящи екологични празници.

Main Menu