Оперната звезда Фабио Армилиато ще пее в концерта “Карузо Гала“ на 12 юни в Античен театър

02 Юни 2021 11:15

 

 

Изтъкнатият съвременен тенор Фабио Армилиато е една от петте звезди, които ще изпълнят популярни оперни арии в концерта, посветен на великия Енрико Карузо на 12 юни в Античен театър Пловдив. Впечатляващото му артистично присъствие, прекрасният му глас, високият регистър и изключителна музикалност са забелязани от режисьора Уди Алън, който го кани да участва във филма „На Рим с любов“.

Армилиато дебютира в операта „Симоне Боканегра“, а успешното му представяне го изстрелва директно на сцените на най-престижните оперни театри - Метрополитън опера, Миланската скала, Парижката опера, Teatro Real в Мадрид, Операта в Сан Франциско, Виенската, Арена ди Верона, Римската опера, Ковънт Гардън и др.

Честите и успешни гастроли на Фабио Армилиато на сцената на Метрополитън опера са забелязани от гениалния сценарист, режисьор и актьор Уди Алън. Самият Армилиато споделя, че участието му в лентата като актьор е било интересно и различно преживяване. Партнира си с Алек Болдуин и Пенелопе Круз, а във филма звучи неговия глас на английски. Справя се успешно и с ролята на погребален агент, който пее арии, но само под душа. След премиерата на „На Рим с любов“ през 2012 година популярността му нараства неимоверно.

В момента гастролите на Фабио Армилиато са предимно на Стария континент, а програмата му освен със сценични изяви, е изпълнена с мастър класове, на които преподава тънкостите на италианското оперно пеене.

На 12 юни на сцената на Античния театър в Пловдив ще се насладим и на таланта на тенорите Анджело Фиоре и златните български гласове Иван Момиров, Валери Георгиев и Даниел Дамянов. Италиански привкус в концертната вечер ще добави диригентът Лоренцо Бизари.

Пловдивската публика ще има възможността да чуе любими оперни арии, след които “La donna e mobile”, „Granada”, “O’sole mio” и популярни италиански канцонети, изпълнени от брилянти тенори и оркестъра на Държавна опера Варна.

 

Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Eventim и касата пред община Пловдив.

Main Menu