Печат на тази страница

С КОНЦЕРТ ОТ ЗВЕЗДИ НА БЪЛГАРСКАТА ПОП МУЗИКА СТАРТИРАХА ПРАЗНИЦИТЕ В СТАРИЯ ГРАД

14 Сеп 2021 17:04

 

С концерт от звезди на българската поп музика стартираха Празниците на Стария Пловдив. На сцената на Античния театър отбеляза своя 75-годишен юбилей известният пловдивски изпълнител Христо Кидиков, който дари на публиката букет от хитове.
„Има хора, чието име трайно се вписва в историята на един град. Има хора, чието присъствие в общественото пространство е ярко и запомнящо се. Такъв човек е Христо Кидиков - почетен гражданин на Пловдив, певец и пловдивчанин. Благодаря му, че заедно със своите приятели – обичаните изпълнители на България е на сцената на Античния театър“, заяви в приветствието си кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той посочи, че Община Пловдив подкрепя този концерт, както и стотици емблематични фестивали и изложби, като само през септември се провеждат 25-ото издание на театралния фест "Сцена на кръстопът", традиционните Национални есенни изложби, обичаните спектакли от „OPERA OPEN“ и други.
„Обичайте живота! Обичайте човека до себе си, защото без тях сме загубени. В тази огромна Вселена ние сме една частица и ако не се обичаме, ако не живеем така, както подобава – да помагаме на всеки, да смятаме, че всеки човек до нас е добър, да го приемем като такъв, да спреме с дразгите и завистта. Това е посланието на моя концерт тази вечер“, посочи от своя страна любимецът на поколения българи Христо Кидиков. Той изпя стари шлагери, както и нови песни от своя репертоар, които е създал заедно с композитора Камен Николов и текстописеца Георги Василев.
Хит след хит радваше публиката. За своя 50-то юбилей на сцената той бе поканил своите приятели Мими Иванова, Орлин Горанов, Мариана Попова, Кристина Димитрова, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Росица Кирилова, а водещ на спектакъла бе Драгомир Драганов. Публиката пееше заедно със своите любими изпълнители. Трогна ги. "Обичаме ви", се чуваше след всяка песен. Невероятните танцьори от ансамбъл "Тракия" с ръководител проф. Даниела Дженева, балет "Ера" и Общинският духов оркестър на Ловеч допълнително създадоха настроение за публиката.
Празниците на Стария град продължават с редица инициативи до 19 септември. Пълната програма може да видите на: www.oldplovdiv.bg. Всички събития се осъществяват при строго спазване на противоепидемичните мерки, въведени в страната.

Автор: Екатерина Кючукова 

Main Menu