Печат на тази страница

Магията на Коледа в Пловдив - помощ за изграждане на Клиника по педиатрия

17 Дек 2021 10:25

Благотворителната тур обиколка “Магията на Коледа в Пловдив” събира средства за изграждане на Клиника по педиатрия в града.

Градското пътешествие ще се състои на 18 декември, съобщава радио Пловдив. В него, всеки, който се включи, освен да помогне за осъществяване на каузата, ще може да се наслади на приятна разходка из улиците на града под тепетата, да види красотите, създадени от децата от Занаятчийското училище и да види отблизо, а и да опита, как се правят коледни играчки от стъкло. Тънкостите по направата на стъклени орнаменти за елха ще сподели самият майстор Иван Станев в неговото ателие.

Разходката ще започне с посещение на благотворителна изложба базар "Деца творят за деца", в която посетителите видят различни творби на малчуганите от Занаятчийското училище в Старинен Пловдив. Приходите от продажбите на експонатите ще бъдат дарени за изграждане на Клиника по педиатрия в Пловдив.

Градски тур "Магията на Коледа в Пловдив" продължава в старинната църква "Света Параскева" в подножието на Джамбаз тепе, където всички ще украсят коледната елха в храма, а отец Емил разкаже за християнската традиция и смисъл на Рождество. Обиколката продължава към стъклодувното ателие на Иван Станев - единственият в България майстор на ръчно изработени стъклени коледни играчки. А финалът на тура е в "Капана", за почерпка с ароматно греяно вино и коледни сладки, разказа Екатерина Терзиева, организатор на благотворителната тур обиколка “Магията на Коледа в Пловдив”.

Main Menu