Първите 4 неща, които да направите, ако ударите джакпота

11 Мар 2018 20:07

 

 

Да спечелиш от лотарията си е шок... от хубавите, но все пак шок. За човек може да е толкова трудно да остане спокоен, че в крайна сметка е възможно да направи някоя глупост, като да изгуби всичките спечелени пари наведнъж.

 

От CNBC са се допитали до няколко различни хора, преминали вече през това. И са изготвили кратък списък от първите неща, които човек трябва да направи, ако удари джакпота.

 

1. Поемете дълбоко въздух

 

Не бързайте да се радвате, защото има период, през който трябва да докажете, че именно вие сте победителят. По време на него е добре да потърсите съвет от адвокат, финансов консултант и счетоводител. И трябва да ги подберете наистина добре.

 

2. Запазете анонимност, доколкото е възможно

 

Със сигурност не е добра идея да изкрещите пред целия свят, че сте победител. За целта на анонимността можете да ползвате юридическо лице, което да създадете с помощта на адвоката.

 

Ако обаче не можете да избегнете публичността, помислете за варианти да се преместите временно да живеете на друго място и да смените телефонния си номер. Така ще се спасите от медийното внимание, както и от отдавна изчезнали от живота ви приятели и роднини, решили да ви искат пари.

 

3. Изберете дали да получите цялата сума наведнъж или на части

 

Обикновено човек има избор дали да получи цялата сума наведнъж или да я раздели и да я получава години наред на малки порции. За това решение трябва да се има предвид и данъчното ви положение. И за съвети в това отношение човек е по-добре да разчита на експерти, а не на близките си.

 

4. Вижте нещата в друг мащаб

 

Преди да започнете да харчите, помислете какво означава за вас внезапно да забогатеете. Спрете се на тези аспекти, които не се отнасят само до финансовото ви състояние, а и до емоционалното. Не пропилявайте парите си само за материални неща. Вместо това направете такива, които ще ви направят наистина щастливи и удовлетворени от собственото си решение. /money.bg

Main Menu