Как да предпазим телефона от летните температури

03 Юли 2018 16:46

 

Телефонът ни е верен спътник, независимо къде се намираме. Но ако за нас летните жеги на плажа са трудни за понасяне, то как реагира на тях техниката, без която не можем? Вероятно не се замисляме, докато не е на лице конкретен проблем.

Но по-добре да не стигаме дотам и да си разваляме почивката. Вместо това, трябва да сме наясно как да предпазим телефона си от екстремни условия, които са способни да навредят на функционирането му.

 

Употреба

 

И да не си признаваме, със сигурност ни се е случвало да загубим представа за времето, ровейки в телефона. А подсещането, че май сме прекалили, да дойде от факта, че корпусът на устройството вече така се е нагрял, че е неприятно да го докосваме.

Няма нужда и да си представяме какво се случва под него и на каква температура са подложени компонентите на смартфона, когато навън е 30 и няколко градуса, а ние не му даваме и половин час спокойствие.

Apple например съветва да не ползваме iPhone-а си над 34 градуса и да не го оставяме на места, където температурата достига 45 градуса. Подобно място е колата, ако е под директна слънчева светлина.

Затова, по-добре на плажа или на друго горещо място да редуцираме употребата на смартфона. По-добре за него, по-добре и за нас.

 

Извън джоба

Мястото на телефона не е в джоба не само заради вредното излъчване. Просто телесната температура го загрява още повече, което може да доведе до сериозни повреди. Но да държим устройството непрекъснато в ръка въобще не е по-добрата алтернатива. Най-добре - в чанта.

 

Зареждане

Трябва да избягваме този процес да се случва под пряка слънчева светлина, независимо дали говорим за външна батерия или зарядното в колата. И без това температурата в устройството се вдига, докато се покачва и заряда на батерията, пише Time. Ако имаме допълнително загряване, това може да се окаже пагубно за смартфона, но да го разберем прекалено късно.

 

Охлаждане

В интернет можем да прочетем всякакви съвети, доста от тях откровено налудничави. И не бива да се поддаваме на предложения като охлаждане на телефона във фризера. Подобен температурен контраст не само няма да помогне, но и ще навреди още повече. /lifestyle.bg

LGarden

Main Menu