Пет луди неща, които можете да направите през лятото

05 Юли 2018 11:53

Лятото е вече тук, а с него и желанието за спорт и забавления. Ако сте запленени от магията на екстремните спортове, то може да пробвате някои от тези пет луди неща:

 

Скачане с бънджи

Скачането с бънджи е вид екстремен спорт, в който човек скача от някое високо място завързан с еластично въже. Единият край на въжето се завързва за тялото или глезените на човека, а другият за мястото, от където е скочил.

За родина на съвременните бънджи скокове се приема Нова Зеландия, където в края на 80-те години започва практикуването на скокове с ластично въже. Бънджи скоковете дължат своята известност на новозеландеца Хакет, който извършва легендарен скок от Айфеловата кула в Париж.

Любителите на силните усещания търсят възможно най-високият мост, от който да скочат. Най-известинте места за бънджи у нас са Аспаруховият мост във Варна, Витиня, Клисура и Стамболовият мост във Велико Търново.

 

Скално катерене

Под покрив и на открито, на боулдъри, стени и скали, от хлапета до напреднали – всеки любител на катеренето може да намери по нещо за себе си. Има различни дисциплини с различна степен на опасност .

Популярни места са: Лакатнишките скали, Карандила до Сливен и местността около връх Ботев.

 

Сърфиране

Сърфирането е воден спорт, при който сърфистите се плъзгат по повърхността на вълните, стъпили върху дъска, наречена сърф.
Сърфингът може да ви предложи всичко - драма, емоции и съревнование. Но този спорт не е само форма на забавление, той изисква издръжливост, гъвкавост и баланс.

 

Рафтинг

Рафтингът е спорт, при който се извършват спускания с лодки по буйни реки. Много често те са високо рискови и успешното справяне с препятствията зависи най-вече от екипната работа на отбора. Това е един страхотен начин да изживеете незабравими мигове със семейството си, приятели или колеги. Най-подходящите реки у нас са Струма, Искър и Тунджа.

 

Източник: dariknews.bg

LGarden

Main Menu