На 40 години лекарите й казаха, че може да умре и тя…

09 Юли 2018 08:39

 

Преди пет години австралийката Джъстин Уитчич решава да промени живота си. На 40-годишна възраст Уитчич, която е майка на две деца, се сдобива с няколко вредни навика, които, по думите й, едва не са стрували живота й.

Джъстин се пристрастила към алкохола, а хранителният й режим бил изключително нездравословен. „Качих много килограми, защото първоначално гладувах, а след това преяждах, движех се много малко и пиех много алкохол”, разказва австралийката.

 

Един ден се почувствала толкова зле, че се наложило да потърси помощ в болница. Прогнозите на лекарите били толкова стряскащи и Джъстин се притеснила, че с тези темпове съвсем скоро децата й ще останат без майка.

 

Това бил и повратният момент в живота й. „Не можех да се контролирам, но когато влязох в болницата, лекарите ми казаха, че ако продължавам в същия дух, скоро няма да съм сред живите”, казва още тя.

 

Тогава 40-годишната майка се взела в ръце и решила да обърне сериозно внимание на здравето си. За половин година успяла да свали 24 кг., достигайки до 46 кг. За да поддържа килограмите си, тя сменила начина си на хранене и започнала да ходи на фитнес. Пет пъти седмично австралийката се занимавала с кардио и силови упражнения. Тренировките й се отразили толкова добре, че съвсем скоро тя се сдобила със завидна фигура.

 

„Цялата работа е да се грижиш за себе си. Старая се да спя по седем-осем часа на ден, да пия по няколко литра вода и да ям много зеленчуци”, споделя Джъстин.

Пет години по-късно заема трето място в конкурса „Мис бикини Австралия”.

 

Сега Уитчич е персонален фитнес треньор, модел на бикини, занимава се с писане. И съветва всички жени внимателно да следят здравословното си състояние, за да не повторят грешката й.

„Сега съм много по-уверена в себе си, здрава, щастлива и уравновесена. И много искам и другите да разберат колко много преимущества имат здравословният живот и спорта”, споделя тя.

LGarden

Main Menu