SUP пилатес - защо не

08 Авг 2018 07:41
Комбинацията на йога, пилатес и сърф с гребло е позната като SUP пилатес. Комбинацията на йога, пилатес и сърф с гребло е позната като SUP пилатес.

 

В последните години спортните дисциплини като уиндсърфинг и кайтсърфинг добиват все по-голяма популярност. От това доброто старо каране на сърф също трупа точки.

Преди известно време към този списък беше добавена и още една дисциплина - сърфът с гребло. Сред първите с желание да го изпробват бяха Кендъл Дженър или Алесандра Амброзио. Така постепенно спортната дисциплина придоби широка популярност, дори и по родното ни Черноморие.

Причината е и във факта, че без да се налага да полагаме физически усилия с висока интензивност, сърфът с гребло оформя хармонично тяло, освен че е доста приятен за практикуване. Сега, в комбинация с предимствата му, се ражда друг спорт, който съчетава сърфа с гребло с пилатеса.

Комбинацията на йога, пилатес и сърф с гребло е позната като SUP пилатес. В общи линии се изпълнява, като докато балансираме на дъската (с или без греблото), се опитваме да извършваме различни пози от йога и пилатес.

Целта е да се изпълни правилно позата и да се поддържа баланс. Въпреки че не изисква същата интензивност - като другите разновидниости и производни от сърфа, тази е също толкова ефективна. Защото SUP пилатесът кара да работи цялата мускулатура на тялото, и най-вече коремът, краката, ръцете и гърбът.

SUP пилатесът запазва и основите на пилаеса и йогата, свързани с концентрация и дишане. Сред основните предимства на пилатеса върху сърф са корекция на позата, увеличаването на гъвкавостта и подобряването на стабилността на тялото, разкриват от Hola. /lifestyle.bg

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu