Юпитер е в Стрелец - време за бизнес и пътувания

03 Дек 2018 20:41

 

Периодът от 9 ноември 2018 г. до 2 декември догодина подходящ и за надграждане на кариерата

Късметът чука на вратите ни, а ние май се оплакваме от шума. Време е да разширим бизнеса си, да обновим дома си, да надградим кариерата си, да се забавляваме и да пътуваме. Време е да вземем живота в ръцете си - без излишен драматизъм, без “славянска” многострадателност, а уверено и дори с усмивка. Свикнали да чакаме “най-страшното”, май ще проспим “най-хубавото”. Събудете се!

Пристрастени към страховете си, сякаш не забелязахме или по-скоро забравихме да се похвалим с хубавото (за да не ни завидят може би), което започна да се случва в живота на всеки от нас. Как така ли? И откъде съм сигурен?

Ами така както заклеймихме нищо неподозиращата ретроградна Венера за финансовите си и любовни несполуки и за пореден път обвинихме ретроградния Меркурий за припряността и глупостта си, така иде ред да кажем добра дума, обаче за Юпитер, който от 9 ноември влезе в знака на Стрелеца. Тук той е на своя трон, от който ще раздавава късмет и щастие чак до 2 декември 2019 г.

Разбира се, отявлените мрънкачи, заровили очи в пръстта под краката си, ще пропуснат златния шанс на предстоящата година да придобият нещо ново, да разширят бизнеса си, да надградят представите си, да пътуват в “хубавата” част на света, да научат нови неща... и всичко това да използват успешно през целия 12-годишен период, който следва. Защо ли? Защото

Юпитер в Стрелец

е сеячът на късмет,

щастие и сполуки,

а нивите са нашите умове и сърца, в които ще поникне засятото само ако в указаното време ги отворим за новото и духовното с оптимизъм, вяра и доза веселие.

Но не си мислете, че поради благотворното влияние на Юпитер можете да посеете разделение и омраза, от които да чакате плодовете на властта и личното преуспяване. Отсега ви казвам - минали сте се в сметките. Именно за период като този е казано: който сее ветрове, ще жъне бури. Да, Юпитер е символ на властта, но на онази олимпийска власт, която предполага добруване на всички, а не на малцина богоизбрани. Любителите на детайли и примери относно казаното могат да препрочетат (или за първи път в живота си да се запознаят) с опростените, но верни разкази на древните балкански и средиземноморски народи, достигнали до нас под формата на уж старогръцки митове и легенди.

Много политици, мениджъри и тук-таме останали началници потриват доволно ръце (консултирани от астролозите си), че Юпитер вече е застанал на тяхна страна и могат да правят каквото си искат. Да, ама не! Всичко, каквото направят за лична изгода, ще им бъде отнето още през 2019 г., когато Юпитер ще бъде ретрограден и в същността си ще изявява не великодушието на Стрелеца, а разрушителната стихия на Нептун (в старата астрология Юпитер управлява знака Риби по метода на ретроградност, защото древните все още не знаели, а и не им трябвало да знаят, че някъде там в Слънчевата система съществува планета, която пра-внуците им ще нарекат Нептун и ще я натоварят с отговорността на разпада, изолацията и разрушението). Та сещате се

- в ретроградния си ход

през 2019 г. Юпитер ще

разруши всичко, което

е изградено с корист,

ще изпрати в изолация и забвение “вождовете”, пренебрегнали народа си, ще разпадне връзките, в които няма и капка духовност.

И все пак, за да внеса доза оптимизъм (не че искам, а просто защото трябва според принципа на Юпитер), систематизирано ще кажа:

1. Успехи във висшата дипломация, но само при положение че “посредниците” между държавите или общностите (в това число семействата и фамилиите) са готови да отстояват висши духовни принципи, а не тяснопартийни или родово-общинни: не може родата на булката да благоденства за сметка на младоженеца.

2. Мащабни начинания - за всеки според аршина на неговата мащабност, но искрено вярвам, че изгодно ще бъдат договорени условията по нови и безаварийно завършени стари свързващи проекти - пътища, газопроводи, летища... Но! По честен път! Опитът да се открадне в съдружие с концесионери или строители ще бъде жестоко санкциониран. Не разширявайте бизнеса си за сметка на нечие щастие. Не трупайте огромен капитал за сметка на изнемогващите ви работници - ще бъдете наказани.

3. Шанс най-после висшето образование да придобие адекватни, съвременни форми. Край на дълго отлаганите дипломирания. А ако преподавателят, който ви къса сесии наред, не се е току-що споминал, то може в моментно просветление да осъзнае, че и той е бил студент и че не вие сте виновни за краха на кариерата му (мечтал е да стане велик откривател, а е станал обикновен преподавател) или за бъговете в личния му живот.

4. Възход на туроператорите, хотелиерите, брокерите и заетите в хазартния бизнес.

И накрая, защото е най-важно: пътувайте!

Пътувайте повече от

всякога. Пътувайте по

света, но и в себе си

Срещайте се с различни хора. Ходете на нови места. Търсете кое ви свързва, а не кое ви разделя с останалите. Търсете общото и опознавайте различията, за да ги разберете.

Забравете предубежденията си. Захвърлете предразсъдъците.

Изтрийте старите си представи за света и за себе си, за да направите място на новото.

Обновете се, за да можете следващите 12 години да получите в живота си всичко това, за което сте мечтали.

Ако приемете тези простички изисквания на Юпитер, то късметът, щастието и сполуката, които върховният олимпиец носи, ще бъдат ваши спътници не само през 2019 г., но и до 2030 г., когато отново Юпитер ще заеме трона си, готов да раздаде правосъдие - всекиму според заслугите. /24chasa.bg

Main Menu