Храните, които не бива да пренебрегвате след 30

03 Дек 2018 21:04

 

Важно е с какво се храним. Дамите, които са минали 30-те обаче, трябва да обърнат по-голямо внимание на дневното си меню. Тези храни e добре да присъстват поне веднъж седмично на масата ви:

Пилешко месо

Наблегнете на пилешкото месо. Може би знаете, че чрез него ще си набавите достатъчно протеини. Те са ви необходими, за да не качвате излишни килца и за да не губите мускулна маса.

Шаран

Шаранът е от рибите, чрез които може да си доставите необходимите мононенаситени мастни киселини. Те са полезни за сърцето. Освен шаран в менюто си включете бяла риба и риба тон, която е подходяща да присъства и в салата. Вкусно и полезно!

Пълномаслено мляко

Дори и да не обичате да пиете мляко, трябва да знаете, че то помага да намалите загубата на мускулна маса. В млякото се съдържа и така важният за костите калций.

Доматите

Доматите са полезни и поне веднъж дневно е препоръчително да присъстват в менюто ви. Те съдържат ликопен, който се бори с образуването и разпространението на ракови клетки и предпазва артериите от атеросклероза. Ликопенът се усвоява по-добре, когато доматите са сготвени.

Черешите

Черешите са полезни срещу подагра и артрит. Освен това съдържат антиоксиданти, които се грижат и за красотата ви. Вместо шоколад, яжте череши. Може да ги консумирате сутрин, обед, вечер...

Овесени ядки

Освен че се грижат за доброто здраве на стомаха ви, то те намаляват и холестерола. Нужни са ви само 3 грама, които да добавите към киселото мляко, което също трябва редовно да приемате. Внимавайте с тях, трябва да са фино смлени, за да не затормозявате чревната флора.

Бадеми

Бадемите са предпочитани за мнозина. Да, те засищат, когато сте гладни, но също така помагат срещу диабет и намаляват холестерола. Затова нека бадемите станат едни от предпочитаните ядки в менюто ви. /woman.bg

Main Menu