Как преяждането да не провали празниците

13 Дек 2018 21:33

 

Остават броени дни до Коледа – онова необикновено време от годината, когато ти е топло на душата, а единственото, което искаш да правиш, е да прекарваш време със скъпите на сърцето ти хора.

Разбирате ме, нали? Все пак и вие усещате магията на декември, който е не просто месец, а споделени мигове на щастие, любов и сладки приказки с роднини и приятели. Студен месец на топли моменти с близки хора, голяма част от които са се прибрали в България, специално за празниците.

Да, Коледа събира всички около трапезата – за смях, сладки приказки, връщане назад в спомените и похапване на вкусни гозби. За съжаление обаче понякога се сблъскваме с ужаса на преяждането, улисани в разговори, а и за да не засегнем бабите си, които цял ден са подготвяли ястията. Но е Коледа и няма как да не опитаме от всичко - сигурна съм, че чревоугодниците по душа и гордите представители на зодия Телец (каквато съм аз самата), ме разбират в момента.

Ето, че след обилното похапване последиците са налице. Говоря за болките в корема, усещането за тежест и подутост, които със сигурност ще помрачат иначе красивите моменти с близките хора. За съжаление обаче не е толкова лесно да се спасим от стомашен дискомфорт. Особено през това време от годината.

Консумирането на комбинацията от различни по вид храни около празниците и количеството на погълнатата храна допълнително усложнява преработката ?. Защото истината е, че храмосмилането е един сложен и деликатен процес, който зависи от добър подбор на храни, подходящото им съчетаване и най-вече правилната работа на храносмилателните ензими.

Възниква обаче следният проблем – често се наблюдава липсата на необходимите ензими. Това може да е моментно състояние, дължащо се на определен режим на хранене, на постите или на друго, но може и да е постоянен проблем. Малцина знаят, но човешкият организъм не разполага с всички видове ензими за храносмилане. Например, с годините човешкият организъм губи ензима лактаза, съответно и възможността да разгражда и преработва мляко. В резултат на това консумацията на мляко и млечни продукти може да причини стомашен дискомфорт, тежест, болки, подуване и дори гадене.

Понякога пък неправилното комбиниране на храни – например, няколко различни по вид протеини, консумирани едновременно или приемането на плодове непосредствено след края на основното ядене, може да е причина за задържане на недобре преработена храна в стомаха, което води до гнилостни процеси, затруднява храносмилането и причинява болка, газове и подуване на корема.

Спокойно, има решение на проблема и то се казва ЕнзиМил (Enzy-Mill) – продукт, подпомагащ храносмилането. Той съдържа най-важните за храносмилането ензими, които подпомагат преработката на храната и усвояването на хранителните вещества.

Освен това ЕнзиМил (Enzy-Mill) действа благоприятно при проблеми с храносмилането, стомашен дискомфорт, подуване и газове.

Едно магично хапче, което създава усещането за лекота и ще ви помогне да се насладите максимално на щастливите мигове със семейството и приятелите на предстоящите празници. /woman.bg

Main Menu