Господари на ефира напускат Нова и отново отиват в БТВ

18 Дек 2018 13:24

"Господари на ефира" и всички предавания на братята Магърдич и Джуди Халваджиян напускат Нова телевизия, научи ПИК от свои източници в медията. Маститите продуценти, които в последните години правят най-скъпите продукции близо 10 млн. лв. годишно, не са подновили договора си с медията. Причината е, че паралелно преговарят и с конкурентната Би Ти Ви, откъдето имали неустоима оферта и било твърде вероятно да се преместят там още от началото на пролетния тв сезон.

Новината, която ще предизвика същински трус в ефира и ще поднови войната между двете телевизии, бе потвърдена неофициално и от служители на Халваджиян. Те разкриха, че изненадващо са били пуснати в платен отпуск чак до края на януари. Дотогава нямало да се снимат епизоди на "Господари на ефира", като обяснението на продуцентите било, че ще има нова визия и рестарт на продукцията.

Телевизионери обаче разкриха, че има и доста по-дълбока цел на преместването на хитовите продукции на братята Халваджиян в Би Ти Ви - да се свали цената на Нова телевизия.

Припомняме, че Комисия за защита на конкуренцията спря през септември сделката за продажбата на "Нова броудкастинг груп" на чешкия милиардер Петър Келнер. Делото за обжалването е насрочено за март 2019 г., показва справка в регистъра на Върховния административен съд./ПИК

Припомняме Ви, че предаването стартира през 2003 година в ефира на несъществуващата вече 7 дни тв. От 2003 до 2009 беше в ефира на Нова. Първият път когато предаването беше в БТВ е от 2009 до 2012. От 2012 то се завръща в ефира на Нова, но през 2019 най-вероятно отново ще е в БТВ.

 

Main Menu