Коледният шопинг - светът е оцелял, защото се е смял

22 Дек 2018 23:32

 

Коледата наближава, а моята почти всяка година се случва според следния кризисен план:

"*Внимание, обратното броене започва!

*Четири дни до Коледа!

*Три дни до Коледа.

*Леле, само два дни до Коледа.

*Ужас, Коледа е, не съм купила подаръци за всички.

*3 часа до Коледа - в мола съм, всичко е разграбено, магазините са обърнати с главата надолу, а аз пак нямам подаръци.

*Ето, вече е Коледа. Усещам се как поглеждам с най-милия си поглед и казвам: "Скъпи, знаеш колко те обичам, но ще ти подаря коледния подарък за Нова година."

Планът може и да е кризисен, но аз гледам винаги с усмивка на предколедния сървайвър. Истината е, че ако не вярваш в магията на празника, няма как да усетиш радостта от дните около Рождество. Затова и тази година решавам да погледна истински позитивно на ситуацията - даже и да не съм купила всички подаръци, винаги мога да реша да подаря емоции, а не вещи.

А най-хубавото е, че само за 10 минути успявам да проверя няколко дестинации за март, вадя кредитната карта (истински щастлива съм с картата си DSK-Wizz Air - с нея имам безплатно годишно членство, което е наистина страхотно) и набързо правя Коледата една идея по-щастлива за любимите си хора.

И понеже съм си обещала да го давам наистина по-ведро и да не оставям на предколедния стрес да ми помрачи настроението, гледам на всичко откъм хубавата му страна. Докато харча сериозни суми за уж малки подаръци, си мисля тайничко, че имам едно малко успокоение. Кредитната ми карта на истински заклет пътешественик поне ми се "отплаща". За всеки похарчен лев трупам точки и поне веднъж годишно успявам да ги разменя за изгодни самолетни билети на Wizz Air, които на практика ми излизат напълно безплатно. (Искаш ли и ти такава карта? Можеш да попълниш онлайн заявлението още сега ТУК).

Казват, че светът е оцелял, защото се е смял. Е, днес и аз имам повод да се усмихна. Широко. Сега не ме питайте защо. Остава тайна до Коледа. Ще ви издам само, че откакто научих любимия ми мъж да пътуваме с нискотарифните превозвачи, почти успяхме да обиколим Европа, а от опит знам едно - купя ли веднъж билети за Париж, ми трябва единствено червената вълнена барета и кредитната карта в джоба. Всичко останало се напасва от само себе си, веднага щом вдишам от френския въздух.

 

И понеже наистина обичам да пазарувам изгодно, този път си набелязвам няколко дестинации, като освен традиционните вълнени чорапи, порцелановите чаши с надпис "Ho-ho-ho" и топлия шал за мама, купувам и няколко самолетни билета.

Тази година съм в истинско дзен настроение - нищо не може да ме извади от равновесие, когато знам, че мога да пазарувам и да пътувам изгодно. Ще ви издам и една голяма тайна, не казвайте на никого. Купила съм билети за ваканция в Париж ( с любимия мъж), за Бари, за да покажа Италия на мама и за Сицилия (отново), защото толкова ми хареса, че искам да се върна отново там.

И ще ми разправят, че подаръците не били толкова важни... Важни са, когато са направени с любов.

Main Menu