Най-доброто време да върнете коледните подаръци

25 Дек 2018 20:36

 

Когато се опитвате да изберете подарък за любимите хора, винаги има притеснение дали пуловерът ще е точният размер, кафе машината ще пасва на новото кухненско обзавеждане или за декорацията няма да има място. Затова все повече се прилага практиката да се връщат и заменят подаръците в търговските обекти, пише Reader`s Digest.

Според National Retail Foundation почти 2/3 от хората връщат получените подаръци след празника. Но с толкова много желаещи да заменят или върнат различни артикули, този процес може да отнеме доста време.

За да избегнете огромните тълпи от хора, е добре да сте пред магазина още преди той да отвори, за да може да влезете първи. Създателката на "V-Style" Ванеса Валенти обече предупреждава, че сутрин потокът от хора се движи най-бавно, защото тогава все още денят не е напреднал и купувачите не бързат за никъде. Тя не препоръчва да опитвате да връщате нежеланите подаръци в неделя, защото тогава това може да ви отнеме цял ден.

Според Сара Холънбек, експерт в offers.com, алтернатива са следобедите през седмицата, а не времето, когато приключвате работа. По думите ? трябва да имате предвид, че в седмицата след Коледа ще бъде наистина препълнено в търговските обекти, каквото и време да изберете. Политика на търговците е да обявяват намаления след Коледа и Нова година, които привличат немалък брой клиенти.

Има два дни, за които трябва да знаете преди да решите кога ще върнете подаръците. На 26-ти декември е изключително натоварено, защото хората бързат веднага да върнат нежеланите стоки. Другият ден е 31-ви декември. Тогава хората са заети да се подготвят за посрещането на Новата година и няма да имат време за магазините.

Main Menu