Правила за повече здраве, любов и щастие през новата година

31 Дек 2018 14:43

 

Готови ли сте да направите 2019-а незабравима? Време е за ново начало, за поставяне на нови правила за повече здраве, щастие и любов. Споделяме следващите редове, които да ви вдъхновят да не спирате да търсите по-доброто за себе си.

За добро здраве

Хранете се по-добре – Най-добрият начин да изгубите излишни мазнини е да промените начина си на хранене. Няма значение колко тренирате. Хубавата фигура се дължи на начина на хранене (80%) и на спорта (20%).

Спрете да пресмятате калориите си – Вместо това се съсредоточете върху качеството на храната. Не всички калории са равни. Помислете само какво получава тялото ви от 100 калории под формата на сладкиши, пържено и 100 калории от сурови бадеми.

„Рестартирайте“ черния си дроб – Особено важно правило след празничното преяждане. Добавете към менюто си храни, които действат детоксикиращо на черния дроб – като грейпфрут, вода с лимон, карфиол, зеле, аспержи, броколи, чесън, куркума, зелен чай.

Останете хидратирани – Водата прави чудеса за вашето тяло и е от решаващо значение за поддържането на метаболизма, храносмилането, познавателните умствени функции, изхвърляне на токсините, вашите нива на енергия.

Добавете към закуската си повече протеини – Протеините от закуската ни помагат да изградим мускули, да имаме енергия през деня, осигуряват ни ситост.

Яжте повече храни богати на омега-3 мастни киселини – Те са важни за здравето на кожата, сърцето, намаляват възпалението в организма. Съдържат се в по-мазните риби, орехите, лененото семе и други.

За повече любов

Обичайте себе си – Направете уважението към самите вас ежедневна практика. Няма как да бъдете добри към другите, към любимия човек, ако не сте добри към себе си.

Инвестирайте в отношенията си – Направете си нещо като списък с нещата, които искате да промените в любовния живот, във връзката си. Дори в любовта трябва да си поставяме цели, които да следваме. Обещайте си повече време, което да прекарвате с любимия човек.

Обичайте половинката си малко повече тази година – Прегръдките помагат да се освободи хормонът на любовта окситоцин. Прегръщайте партньора си по-често, целувайте го за довиждане, когато се видите вечер отново. Не забравяйте за комплиментите, да му благодарите за малките жестове.

Не търсете идеала – В една щастлива връзка, партньорите се адаптират към различията на другия, те извличат най-добрите черти на половинката си.

Говорете повече за емоциите си – Споделянето е ключов елемент в една връзка. Не се страхувайте да споделите това, което усещате, което ви харесва или смятате, че трябва да се подобри. Но не забравяйте и да изслушвате, когато партньорът ви иска да сподели своите желания.

Разнообразете сексуалния си живот – Това ще ви помогне да преоткриете вашата сексуалност, тази на половинката, да вкарате повече вълнение в спалнята.

За вашето емоционално здраве и щастие

Поискайте помощ, когато имате нужда от нея – Не се страхувайте да поискате помощ, когато ви е необходима, от близки, колеги, любимия човек.

Спрете да се опитвате да бъдете перфектни – Самокритиката е хубаво нещо, когато е в граници. Важно е да изисквате от себе си, но също така е важно и да може да си простите, когато грешите, всекидневно да си припомняте малките и големите успехи, талантите и качествата, които носите в себе си.

Научете се да казвате „Не“ – Не може да бъдете винаги, навсякъде, за всеки. Човек трябва да се научи да съхранява себе си.

Фокусирайте се върху това какъв човек искате да бъдете – Помислете върху вашите силни качества и онези неща, в които се усещате недотам толкова добри. Работете върху подобряването им и развиването ви като личност.

Бъдете селективни – С избора на приятели, с хората, които са край вас (дори роднините ви), с партньорите в любовта, бизнеса.

Не прекалявайте с работата – Едни от най-успешните хора са намерили начин да създадат баланс между работа, личен живот и забавления. Фокусирането само върху работата ще намали вашата продуктивност. Понякога едни от най-добрите идеи се раждат, докато се забавляваме.

Пътувайте повече – Пътуванията ни помагат да редуцираме стреса, да преоткрием себе си, да намерим себе си, когато се чувстваме изгубени.

Main Menu