Защо затваряме очи докато се целуваме

01 Фев 2019 07:53

 

Нека поговорим за онези интимни моменти, в които целуваме, правим любов и затваряме очите си. Замисляли ли сте се някога защо го правите? Има си причина и то не само една, вижте ги в следващите редове.

Нека устните да говорят

След като говорим и използваме толкова много думи, целуването е начин, по който изразяваме интимност, която не може да се изрази с думи и поглед. Целуваме на различни места, чувствено, продължително и предаваме цялата тази емоция на партньора си, без дори да се гледаме в очите.

Това е знак за удоволствие

Затваряме очите си всеки път, когато преживяваме нещо приятно. Когато слушаме красива песен, когато спим, когато хапваме от любимия десерт, когато танцуваме с половинката си, когато правим любов.

Това е знак за доверие

Когато правим любов или се целуваме за нас е много важно да можем да се доверим на партньора си. Независимо дали притваряме очи или половинката ни поставя панделка на очите, за да бъде акта по-вълнуващ, ние бихме го направили само ако чувстваме, че можем да му се доверим напълно.

Повишава се удоволствието

Когато едно от петте ни сетива е блокирано, другите сетива засилват своята функция. Затваряйки очи докато правим любов или се целуваме, нашето усещане за допир се усилва. Концентрираме се върху сладостта на целувките, докосванията. Когато затворите очи по време на целувка усещането ви за допир, което свързва устните ви, се засилва. Вие се концентрирате върху сладостта на устните.

Би било странно, ако не го правим

Контактът с очи по време на секс или докато се целуваме има въздействие върху акта, върху нашите емоции. Но представете си сцена, в която вие сте притворили очи, а тези на половинката ви са широко отворени. Неловко, нали? Поглеждането от време на време с леко отваряне на очите, за да срещнем погледа на партньора и да уловим неговите емоции е съвсем различно.

Изключваме всичко край нас

Затварянето на очите ни докато се целуваме или по време на секс, ни помага да изключим обстановката край нас и да се концентрираме. Достигането на оргазъм особено при дамите не се случва толкова бързо и лесно, както при мъжете. Те се нуждаят от настройка, от фокусиране върху ласките и всичко останало. Притваряйки очи, ние не само повишаваме нашата възбуда, но се абстрахираме от неща, които могат да ни разсеят.

Main Menu