Най-очакваните филми на ужасите 2019

10 Фев 2019 09:21

През последните няколко години хорър жанрът бе възроден с убийствено успешни заглавия като "Нито звук" и "Наследствено", както и адаптации на Стивън Кинг, като "То" и "Играта на Джералд". Тази година тенденцията продължава и 2019 се очертава да бъде също толкова впечатляваща, пише Дир.бг. Ето някои от най-обсъжданите и очаквани филми.

 

1. "То: Част втора"

 

След като първият филм от 2016 година по романа на Стивън Кинг "То" постигна феноманален успех в бокс офиса с печалба от над 700 милиона долара, втора част от поредицата ни беше практически гарантирана. Действието се развива 27 години по-късно. Вече порасналите членове на "Клубът на загубеняците" се завръщат, за да сложат край веднъж завинаги на терора, който То упражнява над жителите на малкото градче Дери в щата Мейн, където те са отраснали. Режисьор е отново Андрес Мушети, а в някои от главните роли ще видим Бил Скарсгард, Джесика Частейн, Джеймс Макавой, Бил Хейдър и Исая Мустафа.

Световна премиера: 6 септември, 2019


2. "Гробище за домашни любимци"

Отново по Стивън Кинг, романът "Гробище за домашни любимци" се смята за един от най-зловещите му, а филмовата адаптация от 1989-а си остава класика в жанра на ужасите. През април 2019 г. очакваме нов римейк на лентата от режисьорите Кевин Колш и Денис Уидмайър. След като семейство Крийд се мести в Лъдлоу, те откриват мистериозно гробище в близост до дома си, което има способноста да съживява мъртвите. Това всъщност се оказва прокълната индианска местност и когато синът им загива, блъснат от кола, идеята да бъде погребан там носи ужасяващи последствия. A Стивън Кинг ни напомня - "Понякога смъртта е по-добрият вариант."


Световна премиера: 4 април, 2019

 

 

3. "Проклятието на плачещата жена"

Мексиканската легенда за "Плачещата жена" разказва историята на младо момиче, което удавя децата си в пристъп на гняв, след като съпругът ѝ я напуска. Когато осъзнава какво е сторила, съкрушената майка се самоубива. Сега духът ѝ обитава земята, прокълнат завинаги да търси децата си в задгробния живот. И ако не успее да намери своите, може да се добере до твоите. Върху същата легенда е базирана и лентата от режисьора Майкъл Чейвс и продуцента Джеймс Уан ("Заклинанието", "Коварен", "Убийствен пъзел", "Анабел").

Световна премиера: 19 април, 2019г.

 

5. "Scary Stories to Tell in the Dark"

"Scary Stories to Tell in the Dark" е зловеща детска книжка написана през 1981 г. от Алвин Шварц. Един от най-големите автори на съвременен хорър Гийермо дел Торо и режисьорът Андре Овредал се захващат с адаптацията на страховитата поредица, която можем да очакваме през лятото на 2019 година. Въпреки че лентата ще представи няколко индивидуални истории, паралелно с тях ще има и една всеобхватна. Действието се развива в малка общност в долината Мил през 1968-ма. Младо момиче на име Сара крие ужасни тайни, които превръща в серия от злокобни разкази. Група тийнейджъри попадат на книгата ѝ и останалото, както казват, е история.

Световна премиера: 9 август, 2019г.


Определено феновете на ужасите има за какво да се вълнуват. Надяваме се резултатите да са толкова добри, че да ни карат да проверяваме под леглото си цяла година.

Камилски дол

Main Menu