Най-очакваните филми на ужасите 2019

10 Фев 2019 09:21

През последните няколко години хорър жанрът бе възроден с убийствено успешни заглавия като "Нито звук" и "Наследствено", както и адаптации на Стивън Кинг, като "То" и "Играта на Джералд". Тази година тенденцията продължава и 2019 се очертава да бъде също толкова впечатляваща, пише Дир.бг. Ето някои от най-обсъжданите и очаквани филми.

 

1. "То: Част втора"

 

След като първият филм от 2016 година по романа на Стивън Кинг "То" постигна феноманален успех в бокс офиса с печалба от над 700 милиона долара, втора част от поредицата ни беше практически гарантирана. Действието се развива 27 години по-късно. Вече порасналите членове на "Клубът на загубеняците" се завръщат, за да сложат край веднъж завинаги на терора, който То упражнява над жителите на малкото градче Дери в щата Мейн, където те са отраснали. Режисьор е отново Андрес Мушети, а в някои от главните роли ще видим Бил Скарсгард, Джесика Частейн, Джеймс Макавой, Бил Хейдър и Исая Мустафа.

Световна премиера: 6 септември, 2019


2. "Гробище за домашни любимци"

Отново по Стивън Кинг, романът "Гробище за домашни любимци" се смята за един от най-зловещите му, а филмовата адаптация от 1989-а си остава класика в жанра на ужасите. През април 2019 г. очакваме нов римейк на лентата от режисьорите Кевин Колш и Денис Уидмайър. След като семейство Крийд се мести в Лъдлоу, те откриват мистериозно гробище в близост до дома си, което има способноста да съживява мъртвите. Това всъщност се оказва прокълната индианска местност и когато синът им загива, блъснат от кола, идеята да бъде погребан там носи ужасяващи последствия. A Стивън Кинг ни напомня - "Понякога смъртта е по-добрият вариант."


Световна премиера: 4 април, 2019

 

 

3. "Проклятието на плачещата жена"

Мексиканската легенда за "Плачещата жена" разказва историята на младо момиче, което удавя децата си в пристъп на гняв, след като съпругът ѝ я напуска. Когато осъзнава какво е сторила, съкрушената майка се самоубива. Сега духът ѝ обитава земята, прокълнат завинаги да търси децата си в задгробния живот. И ако не успее да намери своите, може да се добере до твоите. Върху същата легенда е базирана и лентата от режисьора Майкъл Чейвс и продуцента Джеймс Уан ("Заклинанието", "Коварен", "Убийствен пъзел", "Анабел").

Световна премиера: 19 април, 2019г.

 

5. "Scary Stories to Tell in the Dark"

"Scary Stories to Tell in the Dark" е зловеща детска книжка написана през 1981 г. от Алвин Шварц. Един от най-големите автори на съвременен хорър Гийермо дел Торо и режисьорът Андре Овредал се захващат с адаптацията на страховитата поредица, която можем да очакваме през лятото на 2019 година. Въпреки че лентата ще представи няколко индивидуални истории, паралелно с тях ще има и една всеобхватна. Действието се развива в малка общност в долината Мил през 1968-ма. Младо момиче на име Сара крие ужасни тайни, които превръща в серия от злокобни разкази. Група тийнейджъри попадат на книгата ѝ и останалото, както казват, е история.

Световна премиера: 9 август, 2019г.


Определено феновете на ужасите има за какво да се вълнуват. Надяваме се резултатите да са толкова добри, че да ни карат да проверяваме под леглото си цяла година.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu