8 знака, че тялото има нужда от детоксикация

02 Мар 2019 21:19

 

Токсините се натрупват в тялото с течение на времето, а последствията, както добре знаем, са неприятни. Лошото е, че тези отровни гадинки се трупат тихомълком и дори да си мислим, че всичко ни е наред, те си действат. Има обаче определени знаци, които показват, че е крайно време да си направим детокс.

Не успявате да отслабнете

Ако не успявате да се отървете от излишните килограми, дори и да сте на диета, това определено може да е знак, че имате нужда да изчистите тялото си от токсините, които се задържат в мастните депа. Прекомерното наличие на тези отрови прави отслабването много по-трудно.

Безсъние

Високото съдържание на токсини в тялото може да доведе до дисбаланс в нивата на кортизол. А това е хормонът, който помага за регулиране на стреса и подпомага съня. Ако нивото на кортизола не е добро, това може да доведе до безсъние, което пък от своя страна причинява един куп проблеми.

Постоянно изтощение

Може и да спите по 8 часа на нощ, но ако въпреки това се чувствате изтощени през деня, може да се дължи на натрупването на токсини. Високите токсични нива могат да предизвикат нарушения на правилното функциониране на организма и в резултат ще се чувствате уморени и без енергия.

Чести главоболия

Ако страдате от чести неочаквани главоболия, това също може да е признак, че имате нужда от прочистване на организма. Токсини от добавките като аспартам могат да предизвикат симптоми на главоболие. Но не само те – боята в храните и консервантите също.

„Размътен“ мозък

Същите тези токсини от различни добавки в храните могат да си взаимодействат и да предизвикат симптом на „размътения“ мозък – не успявате да се концентрирате, да съберете мислите си, имате усещането, че не сте тук, чувствате се като космонавт.

Телесна миризма

Един от най-сигурните признаци, че е време да се подложите на детокс, е ако изненадващо се появи непривична за вас телесна миризма – лош дъх, газове с лоша миризма, миризлива пот. Лошата миризма е знак, че дебелото черво и черният дроб имат проблеми в отърваването от токсините, защото са твърде много.

Промени в настроението

Промените в настроението се дължат на хормонален дисбаланс, който понякога може да бъде причинен от определени токсини, наречени ксенострогени, които действат точно като естроген в тялото.

Мускулни и други болки

Болките в мускулите могат да се дължат на натоварването им, но ако сте наясно, че няма обяснима причина за болката, то тя може да е знак за токсично претоварване. Токсините стимулират рецепторите за болка, което може да доведе до болезнени усещания и мускулни спазми без причина.

Main Menu