Голяма грешка при пиенето на вода с лимон

11 Мар 2019 17:25

От вече доста дълго време всички чуваме колко полезна е водата с лимон. Диетолози твърдят, че това е нещо добро за тялото ни и е добре всеки ден да я пием половин час преди закуска. Водата помага за детокса на тялото, обогатява го с витамини и укрепва здравето ни.

 

Ето с какво е полезна водата с лимон:

Тя засилва имунитета и зарежда всички клетки с енергия, освен това забързва и метаболизма. Ако човек е с наднормено тегло и често е изложен на вирусни заболявания, трябва задължително да включи водата с лимон в ежедневното си меню. Първите признаци на подобрения ще се усетят още през първите няколко дни.

Напитката е богата на витамин C, който регулира сърдечно-съдовата система и е отговорен за облекчаване на умората и сънливостта. Особено полезно е да се пие вода с лимон сутрин, когато тялото тепърва се събужда.

 


Някои хора се притесняват от киселинността на лимона и си мислят, че ще той им причини киселини. Експерти са направили доста изследвания и са стигнали до заключението, че лимонената вода има положителен ефект върху работата на стомаха и червата. Факт е, че лимонът има алкален заряд, следователно допринася за доброто почистване на тялото ви.

 

Въпреки полезните свойства експерти имат наблюдения, че почти всички правим една голяма грешка, когато си приготвяме вода с лимон. Според лекарите, грешката, която почти всички допускаме при приготвянето на водата с лимон, ни лишава от много голяма негова полза. Именно затова те искат да разкрият веднъж завинаги как се прави това питие. Важно е да не режете лимонената кора, преди да направите напитката. Тя съдържа етерични масла, витамини и микроелементи, които са необходими за добро храносмилане и за по-добра функция на сърцето.

Трябва само да измиете пресния лимон, да го разрежете на няколко парчета и да го сложите в съда с вода. След 10-ина минути вече ще пиете една полезна и лечебна напитка.

 

Main Menu