Скандалът с клипа на Мариана Попова се заплита

23 Мар 2019 15:47

 

Продуцентът на новото видео на Мариана Попова "Две хубави очи" излезе с позиция във връзка със скандала с авторските права на кадри от филма "Дамасцена", включени в клипа. В изпратената до медиите позиция се казва, че Стоян Стоянов - управител на "Филмова къща Дамасцена" е единствен продуцент на клипа към "Две хубави очи" на Мариана Попова, както и на филма.

Стоянов декларира, че всички права върху кадрите, заснети от режисьора Тошко Анастасов, са притежание на филмовата къща. Той казва още, че всички претенции, свързани с видеото, могат да бъдат отнасяни към него. Продуцентът допълва, че дава съгласието си Мариана Попова да използва кадрите, както намери за добре.

Преди по-малко от седмица режисьорът на филма "Дамасцена" Тодор Анастасов използва социалните мрежи, за да заяви, че във видеото на "Две хубави очи" са използвани незаконно кадри от лентата. "Според договора ми на режисьор на филма всяко използване на кадри на заснетия материал извън филма става с мое съгласие - такова аз не съм давал. Показването на клипа ще е незаконно и подсъдно", написа още Анастасов, цитиран от dir.bg.

След едногодишно отсъствие от музикалната сцена Мариана Попова се завърна с песен по текст на Пейо Яворов. В началото на миналата седмицата певицата пусна в YouTube видеото "Две хубави очи". Това е първата песен от бъдещия трети албум на певицата, по който тя вече започна работа. Преди много години мелодията се появява в ума на Стоян Стоянов. Дани Милев се заема с аранжимента на песента. А колкото до текста, изборът е на самия Стоян Стоянов.

Main Menu