Печат на тази страница

УАЗ ще прави руски Land Cruiser Prado

14 Апр 2019 17:24

 

Уляновският автомобилен завод разработва луксозен всъдеход на изцяло нова платформа с цена около 1.5 млн. рубли (€20 600), обяви шефът и основен собственик на компанията Sollers Вадим Швецов, която държи основния пакет от акции на УАЗ. По план "руската Toyota Land Cruiser Prado" ще излезе на пазара през 2020 г., съобщава Drom.

Новата "уазка" ще бъде радикално модернизиран Patriot с нова рама, окачване и каросерия. Развойната дейност е възложена на Центъра за компютърен инженеринг към Санкт петербургския политехнически университет "Петър Велики".

В основата на конструкцията ще залегне съвършено нова рама, която е много по-здрава и отговаря на съвременните изисквания за безопасност. Окачването ще бъде пружинно - независимо отпред и цял мост отзад.

УАЗ ще прави руски Land Cruiser Prado

Главната разлика между старото и новото шаси ще бъде в дебелината на лонжероните. Отпред ще се появи програмирана зона на деформация, която поглъща удара при евентуална катастрофа.

С дизайна на каросерията са се заели специалистите от НАМИ. Тъй като щампите за пресоване на каросерийни панели са много скъпи, сериозни изменения ще има само по предницата на Patriot. От УАЗ са поръчали и нова врата на багажника.

Проектът за "руски Land Cruiser Prado" се финансира от държавния бюджет на РФ, от който за целта вече са заделени 482 900 000 рубли (€6.63 млн.), 270 000 000 (€3.78 млн.) от които по линия на Министерство на образованието и науката. Условията за отпускането на целевата субсидия е през 2020 г. да бъдат продадени поне 1 750 такива всъдехода., пише fakti.bg

Main Menu