Печат на тази страница

Истината за смъртта на Явор Захариев от Gravity.Co

14 Апр 2019 22:53

 

От името на семейството му сестрата на напусналия ни без време музикант Явор Захариев се обърна както към неговите приятели, така и към тези, които са спекулирали с проблемите му с наркотиците. На Фейсбук страницата си Рая Крумова публикува емоционален текст, е който категорично отрича подозренията, че вокалистът на Gravity Co. е бил погубен от дрогата.

Явор Захариев почина, след като бе открит на тавана на жилището си в безпомощно състояние и с тежки наранявания. Дълги години той се бори с наркозависимост, заради което се появиха и обвинения, че сам се е докарал до това състояние, пише dir.bg. Следи от опиати в тялото му обаче не са открити, обяви сестра му.

Ето и посланието Рая без редакторска намеса:

Добро утро, добър ден или добър вечер.... Няма значение кога ще прочетете това... Просто ни се иска да се обърнем до всички и да изкажем най -дълбоките ни благодарности към другото семейство на Явор и това семейството са неговите приятели.

 

Благодарим ви приятели от цялото ни сърце и душа за силните и искренни прегръдки, за милите думи и за споделените спомени с Явор. Тази любов, която споделихте с нас, в това тежко и трудно време ни помага и ние да преодолеем тази тежка загуба. Това слънце през деня и тази ярка звезда през нощта, наречена Явор, ще ни топли и ще ни осветява завинаги.

Докато се сещаме за нещата, които е казал, за веселите случки с него, докато го носим в сърцата ни, няма да бъде забравен и нямя да умре. Няма да можем да го виждаме, няма да можем да го чуваме, но ще го усещаме, там...вътре в нас, където остават любимите ни хора...И това ще бъде за винаги.

Не бъдете тъжни, защото сме сигурни, че той не иска да е така. Останете си с най - светлия спомен за него и с прекрасното излъчване на един добър и щедър човек. Той е някъде там, в пространството, в неговата гравитация и със сигурност обикаля, свирка си и се смее. Сигурни сме, че е щастлив, защото избяга от един превърнал се вече в тъмно черен свят. Свят пълен с пошлост, недобросъвестни намерения и болка.

Искаме да се обърнем и към тези, които побързаха да го наречат "наркоман" или да подчертаят с големи черни букви, че той е загубил борба си с наркотиците. Към тези, които с огромна лекота му сложиха този безплатен етикет и не се замислиха, че това може да причини още повече болка на хората, които го обичат. Точно към тези хора исакаме да се обърнем...Към всички тях и към всеки един по отделно.

Ще ли е възможно да си върнете думите назад?

Ще ли е възможно да предъвчите тази гадост и този бълвоч, които изплюхте?

Ще ли е възможно да да го сдъвчите добре и да го преглътнете, без да се задавите?

Благодарим ви предварително.

На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило "по не потвърдени данни". По изключително....и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си.

Абсолютно никакви.

Явор е бил бит...пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа. Това е истината за Явор и за неговата смърт. Истината за човешкото същество, което пося любов и доброта на всяка негова крачка и във всеки един от нас.... И няма друга истина, колкото и да се опитвате да я търсите.

Всеки един от нас и от вас живее с пороци, признати или не. Той имаше огромната смелост да ги извади, да ги покаже и да се бори с тях. Но това не е причината за неговата смърт. Причината е друга... И много по-болезнена.

Сигурни сме, че на Господ Бог му трябват много ангели, за да се бори срещу демоните на този свят и за това си го взе.

Той ще бъде един прекрасен ангел и ще ни закриля от там, където е. Ще закриля всички нас и всеки един по отделно и ще ни показва верния път на живота по който трябва да вървим. Този ангел, тази светлина и тази звездичка е ЯВОР. Тук и навсякъде.

Обичаме те и ще те обичаме винаги от дъното на цялото ни сърце и цялата ни душа. Ти си част от нас и винаги ще бъдеш нашето малко момче, нашата обич, нашият Пуцко.....

Ива и Рая

* и болката от всичко

Main Menu