Печат на тази страница

Най-дразнещите неща, които пътниците правят по време на полет

08 Юни 2019 08:40

 

Отдавна е отминало времето на изисканите самолетни полети, когато мъжете са обличали костюми и са слагали шапки, а дамите са пътували с красиви рокли. В днешно време пътуването със самолет е много достъпно, бързо, радваме се на множество възможности за по-евтини полети до различни дестинации. Приемаме пътуването със самолет съвсем естествено, сякаш се качваме в метрото или автобуса. Но все пак, колкото и достъпен и безопасен да е този вид транспорт, на борда пътуваме с екипаж от няколко човека. Стюардите и стюардесите имат ангажимента да направят всичко възможно да се чувстваме удобно на борда. От своя страна пътниците е редно да се държат с екипажа с уважение и да спазват правилата за безопасност. Но много често се случва пасажерите да създадат дискомфорт на екипажа чрез своето поведение или определени постъпки. Няколко анонимни стюардеси споделят какви са постъпките, които най-често ги дразнят от страна на пътниците и защо е добре да ги избягваме.

Свалят си обувките

Сред първенците в списъка на стюардите и стюардесите е събуването на обувки и ходенето бос в самолета. Хигиената на борда не е от най-високите, затова не си мислете, че е безопасно да стъпвате боси, а още по-неприятно е да събуете обувки. Помислете, ако всички започнат да го правят, какъв „аромат“ ще се носи из самолета...

Посещение в тоалетната преди полета

Един немного известен факт е, че за закъснението на полета може да се обвини екипажа и да бъде санкциониран, ако качването на пътниците се забави. Това, което част от стюардите и стюардесите споделят е, че има хора, които веднага щом се качат в самолета, бързат да посетят тоалетната, но това забавя качването на останалите пътници. Подобно забавяне може да доведе до закъснение на полета и съответно до санкции за екипажа.

Не са приготвени за борда

Едно от оплакванията на екипажа е, че пътниците много често не са добре подготвени с нещата, които ще им трябват по време на полет. Например, книга, зарядно или някакъв предмет, който ви е необходим за полета. Подгответе го предварително и щом се настаните, недейте да ставате и да затруднявате достъпа на останалите пътници, така че полетът евентуално да закъснее.

Не четат менюто

Сред най-досадните и дразнещи постъпки на пасажерите екипажът нарежда и това, че не четат менюто. И когато стюардът любезно попита какво ще желаят да поръчат, много често пътниците отговарят с въпроса: „А какво предлагате?“. Освен че губите времето на екипажа по този начин, изнервяте и обстановката, затова просто четете менюто, препоръчват стюардите.

Не пускат щората на прозореца

Ако летите с ранен полет, но все пак се чувствате свежи и активни, искате да се порадвате на изгряващото слънце, то помислете за тези, които седят до вас. Може би тъкмо са слезли от дълъг полет и това е поредното прекачване, изморени са, спи им се, светлината ги дразни. Проявете разбиране и се съобразете с предпочитанията и на хората, седящи до вас. Следващия път вие може да сте в тяхната ситуация и последното, от което да имате нужда да е ярка светлина, докато жадувате за малко сън.

Не дават боклука на екипажа

Понякога екипажът има съвсем малко време между два полета и в кратката пауза вместо да си почине, му се налага да събира боклука, оставен от пасажерите. За да не се проявите като неприятен и досаден пътник, винаги давайте боклука си на преминаващите стюарди по време на полет. /az-jenata.bg

Main Menu