5 нетърпеливи зодии, които взимат прибързани решения

08 Юни 2019 08:47

 

Всеки ден се налага да взимаме стотици решения, някои от които много важни. От тях зависи успехът ни, здравето ни, отношенията ни с близки, колеги, приятели, половинки. От тях може да зависи целият ни живот. Въпреки че прекрасно знаем това, в много случаи сме склонни да взимаме прибързани решения, за които след това съжаляваме, но няма връщане назад.

5 конкретни зодии са „майстори“ във взимането на необмислени решения. Те действат импулсивно, водени от интуицията си и експанзивния си характер, който понякога ги подвежда. Кои са тези зодии?

Овен

Овенът е импулсивен и когато обстоятелствата го притискат, той спира да мисли рационално, както обикновено, и взима прибързани решения. Често след това съжалява за грешния си избор, но е твърде късно. Овните са нетърпеливи. Те обичат да действат, вместо да протакат нещата. По принцип са прецизни в решенията си, но в определени моменти острият им ум се замъглява от емоциите.

Овните са най-добрите съветници на своите близки, приятели, колеги. Те самите обаче не обичат да бъдат съветвани, затова се уповават на своята преценка, която понякога е погрешна. Тази зодия обаче има невероятната способност да си взима своите поуки и да се учи от грешките си. Така че всяко грешно решение е безценен урок за Овена. Той не се страхува от грешките и последствията от тях, а поема всяка трудност с твърдостта на рогата си.

Риби

Рибите ненавиждат момента, в който се чувстват притиснати в ъгъла да вземат някакво решение. Те предпочитат да не им се налага да избират, но все в някакъв момент се случва и това. Когато се видят натясно, Рибите взимат прибързани и необмислени решения, които впоследствие им носят главоболия, но не си го признават.

Тази зодия е склонна да се затваря в себе си, като кара другите хора да се чудят какво е станало. Много тежко приемат, когато грешките им засегнат и околните. Тогава Рибите съвсем се затварят в обвивката си и страдат мълчаливо. Въпреки че изглеждат сякаш не ги е грижа, това не е така. Вътрешно се разкъсват.

Козирог

Козирозите са усърдна, практична и много предпазлива зодия, която премисля по десет пъти своите ходове, само и само да се предпази от грешки. Въпреки това обаче, Козирозите в много ситуации са импулсивни и самоуверени, което ги кара да грешат. Песимизмът им ги кара да взимат прибързани решения, защото тръгват с предварителната нагласа, че от действията им няма никакъв смисъл и нещата така или иначе няма да се променят. След това съжаляват, но пък и не са изненадани от резултата.

Козирозите са от хората, които не искат да са предсказуеми в очите на другите. Понякога и този техен стремеж ги кара да действат импулсивно. Бързо взетите решения са плод на този устрем, който е част от спонтанната им природа.

Стрелец

Стрелците са зодия, въоръжена с много търпение. Те могат да изглеждат безгрижни отстрани, но това не е така. Те са аналитични и с много остър ум, който ги ръководи през целия им живот. Когато обаче умът им е замъглен от емоции или трудни ситуации, решенията, които взимат, често не са добре премислени и са прибързани. Един Стрелец никога няма да си признае, че е сгрешил, дори светът да се срине пред него.

Стрелците са погълнати от себе си и често не виждат влиянието, което решенията им оказват върху околните. Някои хора тълкуват тази тяхна черта като егоизъм или жестокост, но това не е така. Те просто действат необмислено и прибързано и са прекалено погълнати от себе си, за да мислят за другите.

Близнаци

Близнаците мразят да взимат трудни решения. Дълго време се правят, че проблем не съществува, докато най-накрая взимат възможно най-прибързаното и необмислено решение, което после обърква целия им план. Те мислят, че в такива трудни ситуации е по-добре да се вземе каквото и да е решение, отколкото да се задълбочават в размисли и анализи. Близнаците са хора на действието.

Тъй като Близнаците са хазартна зодия, бързите решения в много случаи се оказват полезни и правилни за тях. От опит те знаят, че е излишно да се терзаят за потенциален неуспех, който още не се е сбъднал, затова и не се тормозят в протяжни анализи. Просто предприемат действия, пък да става каквото ще. /az-jenata.bg

Камилски дол

Main Menu