Ернестина Шинова за избирането на мъжа ѝ за евродепутат

10 Юни 2019 23:15

 

„Напоследък разбрах, че не само драматичните обстоятелства са проба за приятелството между хората – оказа се, че един голям успех също е такава проба”. Това заяви актрисата Ернестина Шинова по повод избирането на съпруга ѝ - режисьорът Андрей Слабаков за евродепутат.

Появата на името на режисьора Андрей Слабаков сред тези на избраните евродепутати, които ще влязат в новия Европарламент, се оказа една от големите изненади на тези европейски избори.

Новото амплоа на критичния режисьор обаче, се оказа нож с две остриета. За това разказа съпругата на новоизлюпения депутат по време на гостуването си в студиото на предаването „Тази събота” по bTV.

"Със злобата и завистта няма да свикна. Ако завистта на хората можеше да захранва електроцентрали, токът ни щеше да бъде безплатен", каза Шинова, която покрай съпруга си също се оказа под светлините на прожекторите, но не тези, които осветяват театралната сцена, а тази на политиката.

 

Тя разказа, че много хора са се зарадвали на личната победа на Слабаков, който бе един от кандидатите в листата на ВМРО. Въпреки това Шинова признава, че наред със симпатиите и поздравления, много осезаема била и злобата.

„Ако завистта на хората можеше да захранва електроцентрали, токът ни щеше да бъде безплатен, щяхме да изнасяме. "Хейтът ме изненада, защото е безпочвен. Излиза, че човек, който има брада е нечистоплътен... Много странни неща, които не очаквах. Очаквах сблъсък на идейни полета. Изглежда е някаква борба между партийни централи, в която се оказах въвлечена", отбелязва актрисата.

Шинова споделя, че няма да се мести със съпруга си в Брюксел, защото има задължения и неотложни ангажименти в страната. Признава, че не се чувства готова да бъде жена на евродепутат и не смята, че трябва да се променя.

Въпреки, че не е готова на компромис относно новия статут в семейството си, тя е плътно зад гърба на Слабаков. "Много вярвам в Андрей, защото в главата си има много конкретни неща, но той не може да говори в момента за тях, преди да е видял възможностите да се реализират", споделя тя.

Main Menu